Mennyit kap ez kezdő betörő?
Figyelt kérdés
Pár hete betörtek az egyik szomszédunkhoz. Nem sérült meg senki, nem voltak itthon, az egyik ablakukat betörték, ott jutott be a feltételezett betörő. Elvileg már el is kapták, de úgy tudni, hogy bűntetlen előéletű. Pár százezret vitt el a házból. Szerintetek mit és milyen időtartamra kaphat ezért a tettéért?2019. ápr. 13. 22:38
1/5 Koplárovics Béci válasza:
Ha meglett az elvitt érték, tényleg első betörés (és nem volt több), megbánást mutat, esetleg még fel is ajánlja, hogy megtéríti a kárt, akkor valószinűleg csak felfüggesztett lesz (<2 év, 1-2 évre felfüggesztve).
2/5 A kérdező kommentje:
ohh....ahogy eddig a "körzeti" médiában olvastam az ilyenekről, ez is visszatérő "ügyfél" lesz.....mert ha tényleg annyira nyuszi, hogy bevallja és megbánja sőt meg is téríti a kárt, akkor nem mert volna betörni....legalábbis szerintem
2019. ápr. 13. 22:55
3/5 anonim válasza:
2-re:
Ha egyértelműek a bizonyítékok, akkor minek tagadná?
A megbánás meg minden elkövetőnél természetes, ha tudja, hogy ez enyhítő körülmény. :DDD
4/5 A kérdező kommentje:
hát így "rendőr" génnel a véremben, miért is vallaná be valaki önként a bűncselekményt? Például, ha a kezemben tartok egy csoki fagyit, de az elkövető igenis ragaszkdik ahhoz, hogy vaníliát lát, akkor nem lehet rábizonyítani.....bocsánat, de ez csak egy példa vold.
2019. ápr. 13. 23:33
5/5 anonim válasza:
A kérdésed alapján azt hittem elsőre, hogy a keresetére vagy kíváncsi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!