Betörők ellen önvédelem?
Azt hallottam pár éve, azthiszem 2012-ben, hogy szigorítottak a BTK-n. Főleg azon a pontján, amire gondolok. Szóval, ha csoportosan, éjszaka és felfegyverkezve törnek be hozzám, akkor milyen jogom van az önvédelemre? Úgy tudom, ez a három együtt elég tágra megíri az önvédelem fogalmát.
Szóval, ha pl. a betörőt meglepetés gyanánt leütném egy lapáttal (akár mint a Reszkessetek Betörők 1-ben), akkor tulajdonképpen az jogos önvédelemnek számít?
Kérem, csak olyan válaszoljon aki olvasta vagy érti is a jelenlegi BTK-t.....köszi
Tegyük fel éjszaka négyen rád támadnak és te megragadod a lapátot.
Ha fejbe vered és xy össze esik a többiek pedig elkezdenek menekülni te nem futhatsz utánuk hogy na már pedig szarrá verlek titeket most.
Ha az össze esett xy aki elajult tovább véred a földön hogy na ha már a többiek elmenekültek de te megkapod az sem fér bele.
Ha rögtön szólsz a rendőröknek hogy ez még ez történt egy ember eszméletlen a betörők közül mentőt is küldjenek akkor nem hinnem hogy probléma lenne.
Nagyon fontos az önvédelemnel hogy a jogos védelmet egy jogtalan támadás előzi meg.
Ha én az utcán szájba akarlak verni és te egy ütessel önvédelemből kiütsz az jogos önvédelem.
Viszont mikor én a földön fekszem és te belém rugsz meg 3at az már nem jogos védelem mivel már nem volt jogtalan támadás ellened hanem akkor már te támadsz
WTF???
Miért lett törölve a válaszom???
KOMOLYAN ÉRDEKEL!
Jó lenne tudni a kérdésedben milyen rasszú betörőkre gondolsz, mert aszerint változik a jog.
Ha cigányokról van szó, akkor semmit. Ha megkér, hogy segíts már kivinni a cuccaidat a kapuba, amit elakar lopni akkor segítened kell, ha nem segítesz addig csűrik-csavarják a Fideszes jogvédők míg alsó hangon is nem 1 millió forint kártérítést kellene fizetned + 10 évet leülnöd a börtönben.
'Ha cigányokról van szó, akkor semmit.'
Jah, biztos ezért teszik ki cigányok a börtöntöltelékek döntő hányadát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!