Airsoft fegyver alkalmas önvédelemre?
Egy 38 as forgópisztoly, az alkalmas önvédelemre,az airsoft meg a gázpisztoly, meg mint itt valaki írta a paprika spray kb arra jó hogy azt hidd biztonságban vagy ha nálad van.
Azt meg ne gondold, hogy valaki betojik attól, hogy fegyverutánzattal fenyegeted, a valóságban ez nem így működik.
Nem az ölőhatása kérdéses, hanem az, hogy ha nálunk van merjük e használni. Akarunk e sikeres önvédekezés után huszonegynehány évre börtönbe kerülni.
Ja, és igen tudom milyen hatása van egy gázpisztoly lövésnek, (sajnos nem elégséges) paprika spraynek, fújtak le vele,hidd el ezek az eszközök messze nem olyan hatásúak mint sokan gondolják.
Ritkán szólok hozzá, de most nem árt.
Reálisan nézve a dolgokat, azért a legtöbb magyarországi betörő nem túl nagy észlény, megeshet hogy beveszi egy pisztolyutánzatról, hogy valódi.
Ugyanakkor számításba kell venni azt az esetet, (aminek kb 80% az esélye) hogynemveszi be. Onnantól kezdve az egész egy nagy öngól. Airsoftnál ugye még az sincs mint egy gáz-riasztónál, hogy hangot ad. Otthonvédelemre szerintem a jelenlegi törvények alapján egy gumilövedékes revolver/puska a leg ideálisabb, ha arra nincs lehetőség, akkor egy folyékony anyagot kijuttató (jet) szórófejes paprika spray is megfelelő lehet. (Célozni kell vele, érdemes egy flakonnal többet venni, hogy gyakorolj.)
A nagy gépkarabélyokat imitáló airsoftokat pl M4, G36C, AK-47, AUG, stb jobb ha elfelejted ilyen célra, teljes mértékben körbe fognak röhögni ha előveszed.
Üdv.
Üdv! Előző vagyok.
Természetesen az biztos, hogy nem kellemes érzés, nekem is vannak airsoftjaim, de önvédelemre ettől még alkalmatlan.
Igen, lila foltot hagy, igen fáj, viszont nem szabad elfelejteni hogy ezek arra lettek kifejlesztve, hogy NE okozzanak sérülést. Egy komoly szándékkal fellépő betörőt/támadót nem fogod elkergetni vele, csak felidegesíteni.
Ha mindenképp azt a választ szeretnéd hogy: igen, alkalmas önvédelemre, szerintem kérdezd meg azokat az ismerősöket akik nem ismerik az airsoftot.
Szerintem egy airsoft önvédelemre olyan mint egy gumilövedékes egy háborúban.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!