Milyen típusú fegyver (pisztoly) lenne, lehet alkalmas önvédelem céljából?
Önvédelemre nem jó a légpisztoly, mivel kicsi a megállítóereje ( persze lehet szemre is lőni, de nagyon kicsi az esélye, hogy egy mozgó embernél eltaláld pont a szemét).
Önvédelemre legálisan gázriasztófegyvert és gumilövedékes fegyvert lehet használni. Ezeket szabadon lehet vásárolni, és tartani.
Én azt mondom, hogy jobb a gumilövedékes mint a gáz-riasztó, de mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya.
Gáz-riasztó fegyverre körülbelül 5000Ft-ért lehet viselési engedélyt kiváltani, így utcán is nálad lehet.
Előnye, hogy nem kell pontosan célozni mivel nagyobb területen szóródik szét, ezért nagy gyakorlást nem igényel.
Hátránya viszont az, hogy szembe szélnél és zárt térben nem jó használni, mert a kilőtt ködből te is kapsz.
Gumilövedékes fegyverre viselési engedély nem váltható ki, ezért utcán nem hordhatod legálisan. ( Vannak olyanok amik gáz-riasztónak vannak nyilvántartva mint például a Keserű Revenhe 14-M. Erre lehet viselési engedélyt kérni, de utcán gumilövedékkel megtöltve nem lehet.)
Előnye a nagy megállítóképessége, mivel akár a bordákat is el tudja törni.
Hátránya viszont az, hogy itt pontosan kell lőni, ezért sokat kell gyakorolni, hogy éles helyzetben "nyomás alatt" amikor hirtelen kell cselekedni akkor is pontosan tudj lőni.
Elnézést itt egy szót kihagytam, és így néz ki a mondat helyesen:
Én azt mondom, hogy jobb a gumilövedékes jobb mint a gáz-riasztó, de mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya.
A legjobb onvedelem ha nem mesz olyan helyekre, ahol szukseg lehet onvedelemre.
Egy ilyedt, tapasztalatlan ember kezeben xart se er a gazpisztoly, gumilovedekes pisztoly.
Légfegyver,közterületen TILOS!!!! Ráadásul nem állít meg a lövedéke senkit. Ha elkap vele a zsaru 50000 a bírság!
Olcsón: https://www.youtube.com/watch?v=FoNsyIq5PXo
A legjobb: https://www.youtube.com/watch?v=w6PqvTmcG3Y
Ezekre a lehet viselési is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!