Ha ilyen formában történt rongálás? Ki a felelős?
A temetőben pár éve (több mint 10 éve) állíttatunk egy gránit sírkövet az elhunyt hozzátartónknak.
A sírkövet heti szinten látogatjuk. A mai napon voltunk kint és láttuk, hogy az egyik oldalán két helyen is azonos szögben le van törve. (Erről készítettem képet, igény esetén fel is tudom tölteni és kommentbe linkelni).
A budapesti temető azt mondta, hogy ők nem vállalnak felelősséget "oldjuk meg, ahogy igényt tartunk rá". (Megkérdezném, hogy akkor mire szednek be x összeget. (Illetve az elmúlt 20 évben egyszer sem kaptunk számlát a behajtásról, csak a zsebbe' szedik).
Készítettünk jegyzőkönyvet, mivel a temetőben fa vágás, temetés, illetve sírköves munkálatok is folytak pár méterre illetve közvetlenül az említett sírkövünktől.
Amikor említettük, hogy feljelentést teszünk azt mondták, hogy a portás picit ért hozzá, "majd ő kimegy és megcsinálja."
(Ezt inkább nem kommentelném)
Érdemes rendőrségi útra vinni?
Engem az nem érdekel, hogy ha a temető átterheli-e az alvállalkozóra aki a kárt okozta vagy ők intézik javítást.
Én úgy tudom, hogy a sírkövesnek vagy a favágónak kötelessége vigyázni a körülötte lévő vagyoni tárgyakra
(Nem tartok igényt pénzügyi kártérítésre maximum legvégső esetben, nem kívánok ezen meggazdagodni csak a hozzátartózóm sírhelyét szeretném rendben látni).
A temetőnek van bármilyen kötelessége? (Mivel van "biztonsági őr" papíron van, de soha nem láttuk, hogy a kapunyitáson és a zsebpénzen kívül bármi más tevékenységet végezne)
Egyéb hasonló történet:
Pár éve a sírkövünk melletti sírhelyen felújították az emléket (ők csak egy fa keretbe tették a földet illetve az ültetett virágokat, itt nem lett sírkő állítva) azonban a megengedettnél nagyobb szabványra tették azért járhatatlanná a két sír közötti átjárás. (Ez azért probléma mivel egyik oldalról nem gondozható a sír, sem takarítani nem lehet). Itt is panaszt tettünk, kaptunk akkor is jegyzőkönyvet, azt mondták felveszik a kapcsolatot ott a hozzátartozóval, ennek lassan 10 éve de még egy levél sem jött, hogy az eljárást megszüntetik). Utána ebbe beletörődtünk, rendőrséghez ezzel nem fordultunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!