Rám húzhatnának valamit (rongálás, stb) ha megdobnám hógolyóval a közteres térfigyelő kamerát?
Figyelt kérdés
Gyerekes, ez tény, de jól esne, kis véleménnyilvánítás, dühlevezetés. Más embereket nem bántanék, nem dobálóznék, ha jönnek és olyan irányból menne, hogy ne találjon el autót, egyéb vagyontárgyat.2019. jan. 8. 19:42
1/10 anonim válasza:
Mi a baj a kamerákkal? Örülj, hogy van és figyeli pl. autó rongálást. Ne ilyeneket dobáljál hanem mondjuk egy fát, tudom az nem annyira menő, de gondolj rá, hogy él, gondold, hogy fideszes és Sorosnak gondolt téged, az nem túl sajtószabadságos, hogy drága hasznos dolgokat dobálsz, oké értem én személyiségi jogok meg ceu, de az a lány akit megpróbált megerőszakolni egy valami az a csaj örülne ha működne a kamera. :)
2/10 O1G válasza:
3/10 anonim válasza:
Ha nem keletkezik benne kár akkor nem vádolhatnak rongálással. De felesleges megdobni. Távolról lézerrel szokták elvakítani (vagy akár tönkretenni az érzékelőjét) a kamerákat.
4/10 A kérdező kommentje:
Durva és amolyan tipikus a vizes festékes sztori.
Hógolyótól sajnos nem hinném, hogy baja lehetne egy ilyen kamerának.
2019. jan. 9. 05:24
5/10 anonim válasza:
Rongálás kísérlete, szabálysértés, esetleg vétség, de ami veszélyesebb, a " zárt informatikai rendszer megzavarása" bűncselekmény.
6/10 A kérdező kommentje:
Fú.
Na pont erre irányult a kérdésem, köszönöm!
2019. jan. 9. 08:11
7/10 anonim válasza:
Szar ügy, jogilag nincs különbség aközött hogy hogy hóval letakarod a kamera lencséjét, vagy meghekkeled az informatikai hálózatot, és úgy kapcsolod ki a kamerát. Persze ehhez bizonyítani kell a szándékot. Ha egy társaság hógolyózik és véletlenül odarepül egy kis hó, akkor az semmi, ha viszont amikor már nem "lát" a kamera és csinálsz valami stiklit, akkor az már bizonyított szándékosság, mivel azért iktattad ki a kamerát, hogy ne lásson hogy bűnözöl.
8/10 A kérdező kommentje:
Nálam nem a kitakarás lenne a lényeg, csak "jól esne" megdobni. :D
Ezen a félgömbön meg se tapad úgy a hó.
Rámhúzni viszont lehet.
2019. jan. 9. 09:25
9/10 anonim válasza:
Nagyon aranyos az ötlet :) sajnos a fakabátosoknak már nemaz! Én már dobáltam meg, (éjjel) a kutya se foglalkozott velem, jót nevettünk azon hogy lejebb fordult majdnem a földet csekkolta :D Másnap újra előre nézett, biztos vissza fordították, ezen röhögtünk a legnagyobbat!
Nem dobáltam többet :)
10/10 A kérdező kommentje:
Nálunk ilyen idióta gömbölyű kamerák vannak üvegbúrában (sohase veszi fel, amit kellene, mert sohasem pont arra néz). Ha olyan kedvük van, pirosan rávillognak az emberre, de nem mindig villognak.
2019. jan. 31. 19:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!