Ha fojtogat anyám élettársa mit tehetek? Lenne értelme a feljelentésnek?
19 éves vagyok és olyanokért fojtogat és bánt hogy például mozog az asztal mert vágom az ételt és ez idegesíti meg ilyen dolgok miatt amiről nem tehetek.
Korábban is csinálta még 18 éves korom előtt de nem tehettem semmit mert arra ügyel hogy nyoma ne legyen. Ez volt az első alkalom mióta nagykorú lettem hogy ismét bántalmazott. Anyám és a testvérem szemtanúja volt az eseteknek de szerintem őt védenék ha feljelenteném. Csak gúnyosan kacagott mikor mondtam hogy megyek a rendőrségre feljelenteni. Tudja hogy úgysem lesz semmi mert nincs nyoma úgy csinálja. De az utcán se teheti meg senki hogy megfojtogat egy arra járót. Miért ússza meg az aki otthon teszi??
Mit lehet tenni? Jelenleg egyetemre járok de otthagyom elmegyek dolgozni hogy elmenekülhessek itthonról. De jogi lépéseket vessem el mert haszontalan?
vegyél egy paprikasprayt aztán lefújod vele ha arcoskodik.
Csak téged bánt vagy mást is a családból?
Ha egy feljelentés során az anyád, testvéred az ő oldalára állna akkor szerintem csak saját magaddal csesznél ki, hogy még ők is ellened fordulnának.
Ugyanakkor ha tényleg fel akarod jelenteni simán felveheted kamerával a dolgot és akkor egyből is van bizonyíték.
Mindenképpen jelentsd fel. Neked fognak hinni.
Felvételt azért próbálj meg készíteni, de akkor, ha lesz még ilyen alkalom, a beszédedben utalj a korábbi fojtogatásokra is.
Az egyetemet meg ott ne hagyd emiatt a köcsög miatt.
Ha büncselekményről csinálsz hangfelvételt vagy videót az nem számít bűnnek.
Maximum így is addig juthatsz el, hogy távolságtartást kérhetsz, bezárni nem fogják. Ez kivitelezni egy otthonban nem lesz egyszerű. És amíg nem bánt ùgy, hogy 8 napon túl gyógyuljon a rendőrség nem tesz semmit. Ha anyukád ès a testvéred sem áll melléd menj át levelezőre. Mellette dolgozz és kérd magad koleszba. Ilyen indokkal is lehet. Vagy vannak fizetős koleszok is. Károlyi pl nagyobb városokban. Vagy ha egy szobát bérelsz csak az nem olyan húzós. Nem tudom hol élsz, de Budapest Tele van diákmunkával, vendéglátásban kaját is kapsz. Több diákkal tudsz együtt bérelni lakást. Nekem morbid ez a folytogatás. Menekülj onnan amíg nem bánt szexuálisan. Az elején nehèz lesz, de ha a közvetlen családtagjaid nem állnak melléd nagyon más választásod nincs. Nagyszülők? Nagybácsi, nagynéni nem tud segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!