Apa nem fizet gyerektartást, mert nekem új párom van. A feljelentésnek van értelme?
A gyermek nálam van elhelyezve és meg van ítélve a gyerektartás. Most költöztünk össze az új párommal és apa úgy gondolja, hogy akkor tartsa el a gyereket az új "fickó".
Még csak 1 hónap maradt ki, kicsinyes dolognak tartottam eddig feljelenteni hiába buzdítottak rá mások. De az a gyerek pénze és joga van hozzá. El tudom tartani természetesen egyedül is és ha kellene akkor a párom is segítene, de apuka nem dobhatja le magáról ezt a kötelezettséget úgy gondolom. Egyébként sem egy nagy összegről van szó, 15 ezer forintról beszélünk.
Mikor kellene lépnem az ügyben és merre induljak el?
Vegrehajtas a legegyszerubb és a leggyorsabb.
A párodnak semmi köze a gyerekhez, abban az értelemben, hogy neki nem kell hozzá járulni az eltartasahoz. Az ének továbbra is fizetnie kell
én úgy tudom,hogy büntetőkamatot is kell fizetni az elmaradás miatt.
mindenképpen jelentsd,hogy nem fizet.
És ha mondjuk egyik sincs neki? Akkor megfoghatatlan gondolom... csak azért kérdezem, hogy érdemes-e energiát ölnöm bele.
Egyszerűbb lenne nem jelenteni.
Akkor rá kell küldeni a NAV-ot. Valamilyen jövedelmének kell lenni.
Akkor hagynám a fenébe az egészet, ha apa tényleg létminimumon él, alkalmi trógermelókból tengődik, nekem pedig egyedül sem jelent gondot a gyerek eltartása, iskoláztatása, útjára bocsátása. Viszont abban a pillanatban, ahogy kicsinyes bosszúból visszaél a közös felügyeleti joggal, és keresztbe tesz ott, ahol csak tud, elindítanám az eljárást a kizárólagosságért, plusz bevasaltatnám rajta 6 hónapra visszamenőleg a gyerektartást az utolsó fillérig.
Ha most nincs, de 1 év múlva lesz, akkor majd akkor fogják levonni kamatostól.
Te tudod, hogy neked mennyit ér meg az egész. Én személy szerint nem a pénzért, hanem a bicskanyitogató magatartása miatt megtenném, de nem vagyunk egyformák.
Egyébként, ha az új "fickó" örökbefogadná a gyereket, akkor nem kéne csak fizetnie az "apukának" gyerektartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!