Autóban alvás bűntett?
Szerintem az autód belseje nem közterület, akkor sem, ha maga az autó közterületen parkol.
Ha az autó belseje közterület lenne akkor bárki szabadon jöhetne-mehetne benne, és ugye nyilván nem ez a helyzet.
nem hiszem hogy maga az ott alvás sértene bármilyen szabályt, főleg ha el van takarva az ablak és nem lehet belátni.
Ellenben ha egy rendőr meglát akkor fel fog kelteni, mert a kocsiban nem mozgó ember általában két dolgot jelenthet, az illető részeg - akkor ne üljön az autóban, mert még elindul vele és bajt okoz - vagy rosszul van, esetleg halott. Ezt tehát nekik feladatuk megnézni.
Ha pedig már felkeltettek, akkor nyilván hazaküldenek.
de ez az idei törvény, amivel a hajléktalanokkal toltak ki, az mindenki olyanra vonatkozik, aki "életvitelszerűen" él közterületen.
Szóval akár erre is foghatjáj, de nem tudom hogyan van ez pontosan.
Rengeteg olyan alkalom volt, hogy kinéztünk egy random helyen az autóval és ott aludtunk. Autóversenyen, kiránduláskor, Balaton parton, akárhol.
Volt, hogy szólóban, máskor 6-8 autóból álló csapattal.
Soha, senki nem szólt érte.
Ha az ivást említed, abból lehet bajod, mert ugye alkoholfogyasztás után nem szabad autóba ülni. De a kreszben is benne van (legalábbis, amikor én tanultam, még benne volt) hogy ha fáradt vagy, állj félre egy biztonságos helyre, és aludj egy keveset.
Aludtam már autóban én is párszor, eddig semmi gondom nem volt vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!