Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen jogszabály vonatkozik...

Milyen jogszabály vonatkozik arra vonatkozóan, hogy a családtagom nem vehet le a kártyámról pénzt a postán?

Figyelt kérdés

Nem egyszer történt már meg az velem, hogy a kártyámat odaadtam az egyik velem egy háztartásban levő családtagnak hogy

Vegyen fel a kártyámról pénzt (én engedélyemel) és nem sikerült levenni a pénzt, mert közölték a családtagomnak, hogy nem az ő nevén van a kártya

Nos.... Én átadtam neki a pin kódott, tudja. Akkor miért nem vehet le róla pénzt az én engedélyemel? Milyen jogszabály van erre vonatkozólag? Mi a törvény? Természetesen a dolgozók ismernek engem és a családtagjaimat.

2019. febr. 12. 12:28
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
52%
Ne forgasd ki a szavaimat. A bankkártyával olyan dologhoz férhet hozzá bárki, amihez amúgy nem tudna, mivel nem az övé a pénz a számlán. Ezért van szabályozva a használata.
2019. febr. 13. 15:56
 32/38 anonim ***** válasza:

"Ne forgasd ki a szavaimat. A bankkártyával olyan dologhoz férhet hozzá bárki, amihez amúgy nem tudna, mivel nem az övé a pénz a számlán. Ezért van szabályozva a használata."

Eddig nem bárkiről, hanem családtagokról volt szó. Tőled idézek, nem kiforgatom a szavaidat: "Családtagnak sem szabad odaadni a kártyát. Ha meglép a pénzzel, semmit nem tudsz ellene tenni."

Csak mondom, hogy lehet napi limitet tenni egy bankkártyára és akkor PIN kód birtokában se lehet leemelni a számlán lévő összes pénzt. Ha a kártyán a napi limit 50 ezer forint, akkor veszélyesebb az, ha együtt élsz egy családtagoddal és kulcsa is van a házatokhoz, mert bármikor elviheti a 100 ezer forintos tévét és ezen felül még több mindent is.

A bankkártyával történt vásárlások helyszíne és időpontja simán lenyomozható, akár a kamerafelvételeket is kikérheted hogy lássad, melyik családtagod vett le sok pénzt a kártyádról és már bizonyítékod is van ellene. De ha ellopja a házatokból a tévédet, akkor hazudhatja azt, hogy betörő volt és nem ő lopta el. Ezzel úgy gondolom bebizonyítottam, hogy nem veszélyesebb kölcsön adni a bankkártyát egy családtagnak, mint a lakáskulcsot odaadni neki. És a bankok azért nem szeretik, ha nem a kártyatulajdonos használja a bankkártyát, mert így csak egy személytől szedhetik be a kártyadíjat, nem kettőtől, vagy háromtól. Nekik a bevétel a fontos, nem a te biztonságod érdekében hozták ezt a döntést.

2019. febr. 13. 16:18
 33/38 A kérdező kommentje:
Mind1 a panaszt megtettem!
2019. febr. 13. 17:18
 34/38 anonim ***** válasza:
52%

Szépen összeszedted, kár, hogy a lakáskulcsnak semmi köze sem a kérdéshez, sem a bankkártya használatának szabályozásához. Bármit el lehet lopni, ruhát, tévét, ezzel nem vagyunk előrébb.

Bankkártyát átadni bárki másnak, akár családtagnak, akár nem, nemcsakhogy veszélyesebb, hanem egyenesen tilos. Erről szól a kérdés, törvény és a bankkal kötött szerződés is tiltja. Főleg ATM-nél, mert onnan követhetetlen a készpénz útja. Ezért nem engedték az ügyintézők, most már sokadszorra mondom. Remélem, utoljára.

Panaszt tenni ezért teljesen felesleges volt, lehet, hogy még meg is dícsérik majd a kollégát.

2019. febr. 13. 21:24
 35/38 A kérdező kommentje:
Nem csak ezmiatt tettem a panaszt, hanem más úgy miatt is. A posta érdekes semmilyen jogszabályt nem tudott felmutatni.
2019. febr. 13. 21:40
 36/38 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy a szülők visszaélnének a kártyával, egy háztartásban vagyunk. Nem mellesleg, erre a számlára érkezik a nyugdíja stb.
2019. febr. 13. 21:42
 37/38 A kérdező kommentje:
Ja és még valami: letudta venni a pénzt a postán, nagy kritizálások árán. Innentől kezdve még ha igazad is van, jól kirúgják mert kiadta0a pénzt. De mégegyszer ismétlem: A postával hosszadalmas levelezések során sem tudta hitelt érdemlően igazolni a jogszabály létezését. Igy én mint ügyfél nem vagyok hajlandó elfogadni azon törvényt ami nem létezik. Majd ha felmutatja a posta a törvényt, akkor elhiszem. Amig nem láttam, maradok ebben a tudatban hogy nincsen. Nekem pedig nem kötelességem utána nézni a dolgoknak! A postás ügyintézőnek szúrta a szemét, akkor vegye elő a jogszabályt, nem dumálni kell, hanem megmutatni nekem. Ha létezik, köteles a vezetőség a posta fali újságra kifüggeszteni. Vajon ez miért nem történt meg? Nehogy már én legyek a hibás b**ssza meg az isten! 🤨🤨
2019. febr. 13. 21:53
 38/38 A kérdező kommentje:
F****szom kivan ezzel a ki-be b***szott d**generált f***sz***pó országgal már. Ostoba vezetők hegyén hátán.
2019. febr. 13. 21:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!