Milyen jogszabály vonatkozik arra vonatkozóan, hogy a családtagom nem vehet le a kártyámról pénzt a postán?
Nem egyszer történt már meg az velem, hogy a kártyámat odaadtam az egyik velem egy háztartásban levő családtagnak hogy
Vegyen fel a kártyámról pénzt (én engedélyemel) és nem sikerült levenni a pénzt, mert közölték a családtagomnak, hogy nem az ő nevén van a kártya
Nos.... Én átadtam neki a pin kódott, tudja. Akkor miért nem vehet le róla pénzt az én engedélyemel? Milyen jogszabály van erre vonatkozólag? Mi a törvény? Természetesen a dolgozók ismernek engem és a családtagjaimat.
A bankkal kötött szerződésedben benne van, hogy nem adhatod át senkinek a kártyát, és a kódot sem mondhatod meg. Az ügyintéző sem adhat ki pénzt senki másnak, csak a kártya tulajdonosának. Egyedül ő járt el helyesen.
ATM-nél sem vehetne fel más pénzt, hivatalosan az nem az övé. Még lopásnak is elmegy szerintem.
"Az én bankomnál pedig van, a bankkártya üzletszabályzatban. Nem fogom az összes bankot megnézni, de biztosra veszem, hogy mindenhol van ilyen. Csak a kártyabirtokos használhatja a kártyát."
Ezt a szabályt nagyon sokan nem tartják be. Amúgy sincs semmi értelme, tudod a PIN kódot, onnantól kezdve igen életszerűtlen hogy jogosulatlanul van nálad a bankkártya. A betartatását bár ezek szerint elvárják a bankok és a posta, de ritkán történik ez meg.
A célja ennek a szabálynak az, hogy mindenkinek inkább saját bankkártyája legyen, ezzel tömve a bankok zsebét a kártyadíjjal. Semmi köze a biztonsághoz.
Utolsó egyetértek veled! Ment a zöld
A bankom szerint nincs ilyen jellegű törvény!
A postás szerint a posta szolgáltatásában van, viszon ez kamu. Egy nemlétező jogszabályra hivatkozik a posta, ami nincs, nem is létezet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!