Milyen jogszabály vonatkozik arra vonatkozóan, hogy a családtagom nem vehet le a kártyámról pénzt a postán?
Nem egyszer történt már meg az velem, hogy a kártyámat odaadtam az egyik velem egy háztartásban levő családtagnak hogy
Vegyen fel a kártyámról pénzt (én engedélyemel) és nem sikerült levenni a pénzt, mert közölték a családtagomnak, hogy nem az ő nevén van a kártya
Nos.... Én átadtam neki a pin kódott, tudja. Akkor miért nem vehet le róla pénzt az én engedélyemel? Milyen jogszabály van erre vonatkozólag? Mi a törvény? Természetesen a dolgozók ismernek engem és a családtagjaimat.
Pénztáros voltam, amíg suliba jártam, akkoriban még nem volt paypass, a kártyák 20-25 %ra vagy rá volt írva a kód vagy a tokkán volt vagy mellé rakták papíron.
Ha valami gyanús volt kértünk igazolványt is...
És hívtunk párszor rendőrt, és fogtunk így pár zsebtolvajt
"Pénztáros voltam, amíg suliba jártam, akkoriban még nem volt paypass, a kártyák 20-25 %ra vagy rá volt írva a kód vagy a tokkán volt vagy mellé rakták papíron."
Micsoda idióta életképtelen ember lehet az, aki képtelen egy 4 számjegyből álló kódot megjegyezni... Őket aztán nagyon megvédi, ha kérik a személyit kártyás vásárlásnál, miközben a telejósda, porszívóügynökök, stb hülyére veszik őket.
Miért veszélyes, ha többen használnak egy kártyát? Mondjuk mert valaki más költi el a pénzedet? Vagy ez nem zavar? Akkor add már kölcsön a kártyádat, nekem még a pin kódod sem kell. A papírpénzt se adod oda csak úgy senkinek.
Komolyan, ez a szabály, ezen kívül nem is értem, miért kell még érv. És ez a válasz az eredeti kérdésre is.
"Miért veszélyes, ha többen használnak egy kártyát? Mondjuk mert valaki más költi el a pénzedet?"
Gondolom te a családtagjaidban annyira megbízol, hogy nem csak a bankkártyádat, hanem még a házatok kulcsát se adod oda nekik.
Na mi nem tiszta még, hogy még egy kérdést ki kellett írni a témáról?
Amúgy valóban, nem igazán értem, hogy miért ragaszkodtok a nyilvánvalóan hibás állásponthoz. Ennyire érthetetlen hadd legyek már.
"Lakáskulcsa mindenkinek van saját, ahogy bankkártyája is. A kulcsnak semmi köze a bankkártya használatának szabályozásához, ne tereljétek a témát. "
Mindenkinek van saját bankkártyája? Hol élsz te? Most már biztos, hogy valami bankár lehetsz.
"Miért veszélyes, ha többen használnak egy kártyát? Mondjuk mert valaki más költi el a pénzedet?"
Ezt az egyik haverod írta. Ő terelte a témát, nem én. Lakáskulcsot adni egy családtagnak nem veszélyes, de bankkártyát kölcsön adni igen? Erre a kérdésre még mindig nem kaptam választ, de nagyon valószínű, hogy nem is fogok.
Nincs ellentmondás abban, amit írtam. Családtagnak sem szabad odaadni a kártyát. Ha meglép a pénzzel, semmit nem tudsz ellene tenni. Több ilyet láttunk már.
Hol az ellentmondás?
"Nincs ellentmondás abban, amit írtam. Családtagnak sem szabad odaadni a kártyát. Ha meglép a pénzzel, semmit nem tudsz ellene tenni. Több ilyet láttunk már."
Te odaadnád egy családtagodnak a házatok kulcsát? Most gondolj bele, meglépne a tévéddel, blu-ray lejátszóddal és minden értékkel, amit el lehet vinni. Én a helyedben a családtagjaidat egy pincében tárolnám, ahonnan semmilyen értéket nem tudnának elvinni és a bankkártyámat se adnám kölcsön nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!