Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen jogszabály vonatkozik...

Milyen jogszabály vonatkozik arra vonatkozóan, hogy a családtagom nem vehet le a kártyámról pénzt a postán?

Figyelt kérdés

Nem egyszer történt már meg az velem, hogy a kártyámat odaadtam az egyik velem egy háztartásban levő családtagnak hogy

Vegyen fel a kártyámról pénzt (én engedélyemel) és nem sikerült levenni a pénzt, mert közölték a családtagomnak, hogy nem az ő nevén van a kártya

Nos.... Én átadtam neki a pin kódott, tudja. Akkor miért nem vehet le róla pénzt az én engedélyemel? Milyen jogszabály van erre vonatkozólag? Mi a törvény? Természetesen a dolgozók ismernek engem és a családtagjaimat.

2019. febr. 12. 12:28
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
67%

Pénztáros voltam, amíg suliba jártam, akkoriban még nem volt paypass, a kártyák 20-25 %ra vagy rá volt írva a kód vagy a tokkán volt vagy mellé rakták papíron.

Ha valami gyanús volt kértünk igazolványt is...

És hívtunk párszor rendőrt, és fogtunk így pár zsebtolvajt

2019. febr. 12. 19:17
 22/38 anonim ***** válasza:
4%

"Pénztáros voltam, amíg suliba jártam, akkoriban még nem volt paypass, a kártyák 20-25 %ra vagy rá volt írva a kód vagy a tokkán volt vagy mellé rakták papíron."

Micsoda idióta életképtelen ember lehet az, aki képtelen egy 4 számjegyből álló kódot megjegyezni... Őket aztán nagyon megvédi, ha kérik a személyit kártyás vásárlásnál, miközben a telejósda, porszívóügynökök, stb hülyére veszik őket.

2019. febr. 12. 19:26
 23/38 anonim ***** válasza:
69%

Miért veszélyes, ha többen használnak egy kártyát? Mondjuk mert valaki más költi el a pénzedet? Vagy ez nem zavar? Akkor add már kölcsön a kártyádat, nekem még a pin kódod sem kell. A papírpénzt se adod oda csak úgy senkinek.

Komolyan, ez a szabály, ezen kívül nem is értem, miért kell még érv. És ez a válasz az eredeti kérdésre is.

2019. febr. 12. 19:29
 24/38 anonim ***** válasza:
3%

"Miért veszélyes, ha többen használnak egy kártyát? Mondjuk mert valaki más költi el a pénzedet?"

Gondolom te a családtagjaidban annyira megbízol, hogy nem csak a bankkártyádat, hanem még a házatok kulcsát se adod oda nekik.

2019. febr. 12. 19:32
 25/38 anonim ***** válasza:
85%
Lakáskulcsa mindenkinek van saját, ahogy bankkártyája is. A kulcsnak semmi köze a bankkártya használatának szabályozásához, ne tereljétek a témát. Az eredeti kérdésre megadtuk a választ, hogy nem lehet más kártyáját használni, és az ügyintézők ennek megfelelően jártak el.
2019. febr. 12. 20:59
 26/38 anonim ***** válasza:
70%

Na mi nem tiszta még, hogy még egy kérdést ki kellett írni a témáról?

Amúgy valóban, nem igazán értem, hogy miért ragaszkodtok a nyilvánvalóan hibás állásponthoz. Ennyire érthetetlen hadd legyek már.

2019. febr. 13. 11:45
 27/38 anonim ***** válasza:
0%

"Lakáskulcsa mindenkinek van saját, ahogy bankkártyája is. A kulcsnak semmi köze a bankkártya használatának szabályozásához, ne tereljétek a témát. "

Mindenkinek van saját bankkártyája? Hol élsz te? Most már biztos, hogy valami bankár lehetsz.

"Miért veszélyes, ha többen használnak egy kártyát? Mondjuk mert valaki más költi el a pénzedet?"

Ezt az egyik haverod írta. Ő terelte a témát, nem én. Lakáskulcsot adni egy családtagnak nem veszélyes, de bankkártyát kölcsön adni igen? Erre a kérdésre még mindig nem kaptam választ, de nagyon valószínű, hogy nem is fogok.

2019. febr. 13. 14:44
 28/38 anonim ***** válasza:
0%
Elnéztem, ezt is te írtad. Akkor saját magaddal keveredsz ellentmondásokba.
2019. febr. 13. 14:45
 29/38 anonim ***** válasza:
59%

Nincs ellentmondás abban, amit írtam. Családtagnak sem szabad odaadni a kártyát. Ha meglép a pénzzel, semmit nem tudsz ellene tenni. Több ilyet láttunk már.

Hol az ellentmondás?

2019. febr. 13. 15:28
 30/38 anonim ***** válasza:

"Nincs ellentmondás abban, amit írtam. Családtagnak sem szabad odaadni a kártyát. Ha meglép a pénzzel, semmit nem tudsz ellene tenni. Több ilyet láttunk már."

Te odaadnád egy családtagodnak a házatok kulcsát? Most gondolj bele, meglépne a tévéddel, blu-ray lejátszóddal és minden értékkel, amit el lehet vinni. Én a helyedben a családtagjaidat egy pincében tárolnám, ahonnan semmilyen értéket nem tudnának elvinni és a bankkártyámat se adnám kölcsön nekik.

2019. febr. 13. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!