Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van esélyem az Intrum Justitiá...

Van esélyem az Intrum Justitiával szemben?

Figyelt kérdés

2014-ben albérletben laktam a volt párommal. A Telekomnál otthoni szolgáltatást kötöttünk a nevemre. Kb 3 hónapra rá szakítottunk, hazaköltöztem. A szolgáltatást árirattuk a volt párom nevére. Erről sem levelet sem végszámlát nem kaptam. A végszámla összege 1200 ft, mivel nem kaptam meg, nem fizettem be. (Lehet hogy az albérlet címére ment minden, de onnan kijelentkeztem)

Amikor bementem az ügyfélszolgálatukra érdeklődni, azt mondták minden rendben. Erről nem kaptam papírt, amivel igazolni tudom :(.

A Telekomnál egyébként kötöttem mobil előfizetést, akkor nem jelezték a tartozásom.

A helyi Önkormányzatnál jeleztem a lakcímváltozást pár héten belül.

A Telekom eladta a tartozásom (nevetséges 1200 ft-t), úgy tudom erről tájékoztatniuk kellett volna.

Az Intrum idén januárban küldött levelet, hogy tartozásom van.

A levél szerint korábbi megkereséseikre nem válaszoltam, és ha nem veszem fel velük a kapcsolatot, letiltatják ezt a nevetséges összeget a fizetésemből.

Hívtam őket még aznap, nem voltak túl segítőkészek. Annyit mondtak, ha panasszal élnék tegyem meg írásban, 30 napjuk van válaszolni.

Január 4-én írtam nekik, azóta nem válaszoltak még.

Van esélyem garantált szolgáltatásra, ha kifutnak a 30 napból?

(Vasárnap éjfélkor jár le a 30 nap)

A Telekomnál érdeklődtem, de semmilyen infót nem adnak nekem.

Nem évült el a tartozásom?

Jogom van kikérni a számlamásolatokat, fizetési felszólítókat stb?

És az Intrumtól a korábbi leveleket amiket állitólag küldtek?

Az 1200 ft-s tartozást amúgy kifizetném, de az ehhez képesti kezelési költséget soknak tartom, mert írtak egy darab levelet.

Az Intrum weboldalán a szabályzatukban tételesen irják melyik fajta megkeresésük mennyibe kerül. A postai levél 155 ft.

Olvastam az Intrumról, hogy simán behajt jogtalan tartozást, pofátlan kamattal megterhelve ami nem jogos.

Köszi ha érdemi választ tudsz adni.

2019. febr. 1. 17:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem valószínű, hogy eladták az 1200Ft-os tartozást, inkább csak átadták nekik az adataidat, hogy zaklassanak. Ez nagy különbség! Így elvileg ha ártatlan szemmel besétálsz a telekom ügyfélszolgálatra 99%, hogy egyszerűen kifizetheted az 1200-at és az Intrum hoppon marad, tapasztalatból mondom ezt a forgatókönyvet. Egyébként cégként bármilyen tartozást csak számla alapján lehet követelni, azt a rendelkezésedre kellene tudják bocsájtani mindenképp, az intrum is a telekom is, bárkié a követelés. Az Intrum azért nem ad számlát mert a mindenféle bizbassz kezelési költség amiket felszámol törvénytelen, ezért csak felszólítóleveleket küldözget csekkel, ami nem számla, így nem kerül bajba a jogtalan követelésekért! Még csak érdekességképpen mondom, hogy ez az összeg annyira pici, hogy fizetési meghagyás sem kérhető rá, annak a határa 20.000Ft fölött van ha jól emlékszem, ergo egy ilyen összeggel csak ijesztgethetnek, behajthatatlan valójában. ;)
2019. febr. 3. 15:08
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
#8, a haverod vagy kamuzik vagy hülye, mert nem hívta a rendőröket
2019. febr. 3. 16:51
 13/20 anonim ***** válasza:
2019. febr. 3. 17:11
 14/20 A kérdező kommentje:
Ezt a felvételt már meghallgattam. :)
2019. febr. 3. 17:21
 15/20 A kérdező kommentje:

Az Intrumos ügyfélszolgálatos hölgy tájekoztatott, hogy törvényi kötelezettségük 30 napon belül válaszolni.

Ez lejárt ezért ma újra hívtam őket.

A másik ügyintéző nem találta a 01.04-én küldött emailemet....

Pedig visszaigazoló email is érkezett...

2019. febr. 5. 09:51
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lesz ebből semmi, csak ijesztgetés.
2019. febr. 6. 10:13
 17/20 anonim ***** válasza:
#8 vagyok, haverom nem kamuzik, akarta hívni de mondták, hogy max. feljelentik hamis hívásért meg amúgy is a kezükbe van a rendőrség.
2019. febr. 6. 12:26
 18/20 anonim ***** válasza:
És te meg a haverod mindig mindenkinek mindent elhisztek. hahaaha. Az ilyeneken gazdagodnak meg, ehhez nem kell rendőrség.
2019. febr. 7. 00:53
 19/20 anonim ***** válasza:
És ha azt mondják a haverodnak, hogy ugorjon ki az ablakon, akkor már ugrik is, ugye?...<facepalm>
2019. febr. 7. 10:29
 20/20 anonim ***** válasza:
83%
Aggyá már nekem egymillió forintot! Ha nem adsz, megyek a rendőrségre, mert úgyis a kezemből esznek. Te meg hiába mész, mert csak az én kezemből esznek, téged megharapnak! bibiiiii.
2019. febr. 8. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!