Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyit lehet hiányozni...

Mennyit lehet hiányozni költözés miatt egy munkahelyről? 1 hónapot is?

Figyelt kérdés

Kollegám bejött jan 2-án az első munkanap egyből benyalt a főnökne hogy költözik és szeretne pár napig nem jönni emiatt. Megkapta az engedélyt nem konkretizálták mennyi nap de abban maradtak „pár nap“.

Ez jan 2-án volt most jan 19 van a hó vége felé azóta 1 napot se jött az ipse. Lassan 1 hónapot nem jött a költözésre és a „pár napra“ hivatkozva.

Mennyit lehet lógni ilyen indokkal hogy „költözök“?

2019. jan. 19. 18:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
50%
Igazából ilyen indokkal semennyit. Ott a hétvége a költözésre. A költöztető cégek is akkor dolgoznak inkább.
2019. jan. 19. 18:44
 2/11 A kérdező kommentje:
És akkor a kollega aki per pillanat 3 hete nem jött be ezzel az indokkal és még nincs vége mert állítólag még jövő héren se jön (az már 1 hónap)? Akkor vele hogy van?
2019. jan. 19. 18:47
 3/11 anonim válasza:
50%
Annyit hiányzik, amennyi jólesik neki.
2019. jan. 19. 18:59
 4/11 A kérdező kommentje:

Ja ez így működik??? Amennyit jólesik? Mert nekem is jólesne 1 hónapos seggvakarás otthon .. Akkor nekem is szabad ugye? Főnök költöznék majd jövök amikro jövök majd ha a márc 15-i ünnepen még nem vagyok azért hívjatok fel.

Mert ez így megy egy munkahelyen?

2019. jan. 19. 19:01
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A kollégád puncsos a főnöknél, fizetett, vagy fizetetlen szabadság van neki beírva, vagy még az is lehet, hogy simán ott van papíron. Nem tudhatod. Nem korrekt így persze. De te is gondolkozz. Vagy olyan viszonyban a főnökkel, hogy ezt nálad is elnézné? Ha nem, akkor magadban keresd a hibát, ne mással foglalkozz. A főnök pedig főnök.
2019. jan. 19. 19:02
 6/11 A kérdező kommentje:

"hogy simán ott van papíron“

jelenléti íven ott van ami külön botrány. Vagyis semmi szabi benn van papíron. és sokan köztük én is marhára nem nézik jó szemmel hogy az ő melóját is a mi nyakunkba teszik (persze zéró plusz pénzzel még egy köszönömmel se) ő meg közben „itt van“

"ne mással foglalkozz.“

Kénytelen vagyok pénteken is +3 órát benn szoptam a más munkáját végezve. Zéró plusz pénzzel.

2019. jan. 19. 19:20
 7/11 anonim ***** válasza:
És akkor? Mi innen mit tegyünk? Hagyd ott a munkahelyedet. Én biztosan nem dolgozom más helyett, hülye nem vagyok. De szerintem te is az a típus vagy, aki kiengedi itt a gőzt, szidalmaz, stb., de bent a melóhelyen kussban van. Odamégy, megmondod, hogy miért van beírva a kolléga, ha nincs ott? Nem túlórázol, és nem dolgozol helyette. Kirúg? Lehet, örülj neki. Vagy mégis mi a terved?
2019. jan. 19. 19:45
 8/11 A kérdező kommentje:

"Kirúg? Lehet, örülj neki. "

És annak miért is kéne örüljek? egyébként ki nem rúgna ha rákérdeznék max kiröhögne de ha nem maradnék túlmunkán másnap nem kéne menni az biztos.

Más már megjátszotta ezt és nincs is már itt.

2019. jan. 19. 19:48
 9/11 anonim ***** válasza:

Na látod, ez a különbség a kollégád, köztem és közted. Kollégád benyalt, ezért sokminden meg van engedve neki. Én biztosan nem túlóráznék. Van életem is. Soha nem is hagytam magam. Te meg hagyod magad, nyelsz és másoknak morogsz. És kiknek áll a világ? A nyalósoknak, amivel én sem értek egyet, vagy a tököseknek. Sajnos nem neked.

Sajnálom, de az igazság.

2019. jan. 19. 19:52
 10/11 anonim ***** válasza:
Balázska, én komolyan nem értem, hogy ha ennyire irritálnak a csókosok, miért nem próbálsz te is becsókolni?
2019. jan. 19. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!