Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez is munkahelyi diszkrimináci...

Ez is munkahelyi diszkriminációnak számít? (lent részletezem)

Figyelt kérdés

1.; Például, ha szeretnék létrehozni egy csak ázsiai nőkből álló táncegyüttest, amelynek én lennék a vezetője. Ebben az esetben diszkrimináltam a nem ázsiai nőket, és az összes férfit?

2.; Vagy, karmesterként létrehozok egy férfikórust. Ebben az esetben diszkrimináltam a nőket?

3.;

Tegyük fel hogy rendezek egy filmet, mert rendező lennék, és csak 180 cm feletti férfiakat szerepeltetnék...

4.; Zenész lennék, és bérelnék magam köré session zenészeket, akiket a magam kedve alapján válogatnék meg...

utolsó: 5.;

Szeretnél egy asszisztensnőt/titkárnőt, de férfi titkárt, asszisztenst nem!?

2019. jan. 12. 21:53
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Az ön által küldött weblap utolsó sora így szól:

"Mindkét eljárásban közös, hogy az egyenlő bánásmód megsértése esetén a bizonyítási teher a munkáltatón van. A munkavállalónak elegendő valószínűsíteni az egyenlő bánásmód megsértését és megjelölnie azt a védett tulajdonságot, ami alapján a megkülönböztetésre sor került. Azt, hogy nem történt jogsértés, már a munkáltatónak kell bizonyítania."

(mindenesetre köszönöm!)

2019. jan. 13. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!