Ez is munkahelyi diszkriminációnak számít? (lent részletezem)
1.; Például, ha szeretnék létrehozni egy csak ázsiai nőkből álló táncegyüttest, amelynek én lennék a vezetője. Ebben az esetben diszkrimináltam a nem ázsiai nőket, és az összes férfit?
2.; Vagy, karmesterként létrehozok egy férfikórust. Ebben az esetben diszkrimináltam a nőket?
3.;
Tegyük fel hogy rendezek egy filmet, mert rendező lennék, és csak 180 cm feletti férfiakat szerepeltetnék...
4.; Zenész lennék, és bérelnék magam köré session zenészeket, akiket a magam kedve alapján válogatnék meg...
utolsó: 5.;
Szeretnél egy asszisztensnőt/titkárnőt, de férfi titkárt, asszisztenst nem!?
Az ön által küldött weblap utolsó sora így szól:
"Mindkét eljárásban közös, hogy az egyenlő bánásmód megsértése esetén a bizonyítási teher a munkáltatón van. A munkavállalónak elegendő valószínűsíteni az egyenlő bánásmód megsértését és megjelölnie azt a védett tulajdonságot, ami alapján a megkülönböztetésre sor került. Azt, hogy nem történt jogsértés, már a munkáltatónak kell bizonyítania."
(mindenesetre köszönöm!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!