Mi számít diszkriminációnak?
Ha én valahol hangoztatom, hogy cigányról van szó, akkor az már igen?
És ha nem rossz, hanem például jó dologról van szó és én úgy emelem ki? Az már nem?
"Tehát negatív diszkrimináció, ha azt mondom, hogy a bűnelkövető cigány és pozitív, ha azt mondom, hogy az egyetemista?"
Nem. negatív, ha azt mondod, hogy a bűnelkövető cigány, pozitív, ha azt hazudod, hogy a cigányok okosabbak mint a fehérek
Már megint azok a fránya idegen szavak és fogalmak.
Nincs olyan, hogy pozitív diszkrimináció! Minden diszkrimináció egyben pozitív is, meg negatív is attól függően, hogy melyik szemszögből vizsgáljuk. Azok szemszögéből, akiket előnyben részesítünk vagy azok szemszögéből, akiket hátrányosan érint.
(pont olyan lehetetlen dolog, mint a "visszafejlődés")
Egyébként PC körökben már maga a cigány szó kirekesztőnek és rasszistának bélyegzi használóját, attól függetlenül, hogy mondandójában pozitív vagy negatív összefüggésben használja-e. Ugye kivétel ez alól, ha az illető aki használja maga is cigány. Ezt pedig egyáltalán nem tudom megérteni, pont úgy, ahogy a négerek n*ggerezését sem.
Ha őt az a szó, hogy cigány kirekesztettség érzéseket kelt, akkor ő maga se használja. Ha pedig ezt használja önmaga megjelölésére, akkor én miért ne használhatnám?
(Egyébként, milyen érdekes, hogy itt is fennakad a trágárság szűrőn sok szó....)
Mivan? Te valamit nagyon félre értettél. Negatív diszkrimináció a cigányok felé, ha egy ismeretlen bűnözőre azt mondod, hogy "biztos cigány". Pozitív, ha azt mondod "biztos hogy nem cigány".
A diszkrimináció mindig valakik felé irányul. Ha azt mondanád, hogy az illető biztos egyetemista, akkor is negatív lenne, csak épp nem a cigányok felé, hanem az egyetemisták felé (bár ettől függetlenül cigány egyetemista is létezik).
Nincs diszkrimináció.
Ez kb akkora hülyeség, mint a wifi kábel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!