Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ez miért nem számít diszkrimin...

Ez miért nem számít diszkriminációnak?

Figyelt kérdés
A magyarok által oly áhított Ausztriáról lenne szó. Párommal mindketten kint dolgozunk, bár Magyarországon lakunk (ettől függetlenül a fizetésünk 70-80%-át kint költjük, de ez lényegtelen). Az osztrák munkához kötelező volt osztrák bankszámlát csináltatni, amiért horribilis összegeket kérnek a bankok, de a magyar számlát nem fogadják el (már ez furcsa volt). Aztán kiderült szépen lassan, hogy hiába Ausztriába adózom, nem fogok onnan soha munkanélküli segélyt kapni, mert nincs bejelentett lakcímem. Majd megtudtuk, hogy a húgomék hiába dolgoznak szintén kint, a párja hosszú évek óta, a gyerekük nem járhat kinti óvodába, mert nincs ottani lakcímük (méghozzá állandó kell, hogy legyen, amihez át kellene írattatni az autókat meg sok más). Később mi vállalkozást szerettünk volna kint, kiderült, hogy a lakcím hiánya miatt ezt sem lehet, csak Magyarországon. Majd jött a hab a tortán: még egy rendes dombornyomott kártyát sem kapunk a bankunktól (egyiktől sem), hogy az osztrák webshopokból vásárolni tudjunk, mert ahhoz is osztrák bejelentett lakcím kell. Mindemellé a főnökünk folyamatosan "hülye magyaroz" (pedig egy multinál dolgozunk), a rendőrök a magyar rendszámú autókat folyamatosan cseszegetik (még korrupt osztrák ügyekről is tudunk itt a környéken, akik direkt a magyar kijárók ellen szervezkednek)... stb.stb. Ez az olyan nagyon áhítozott Ausztria. Szerintetek az hogy lehet, hogy így működhetnek a dolgok? Az EU ezt miért engedi? Magyarországon miért igényelhet akárki szabadon dombornyomott bankkártyát és miért nem kötik lakcímhez még azt is, hogy elmehessünk wc-re?
2015. febr. 4. 10:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
2015. febr. 4. 10:17
 2/12 anonim ***** válasza:
74%
Az a helyzet hogy NEM OTT LAKSZ. Innentől kezdve -érthető módon- elég kevés juttatásra vagy jogosult. Ha átgondolod hogy pl egy munkanélküli segély milyen célt szolgál, akkor rájössz hogy egy másik országban lakó idegen állampolgár miért nem kap. Mondjuk a számlát szerintem jogilag el kell hogy fogadják, de a többi stimmel. Az állandó lakcímalapvető az élethez. Amíg ez nincs, addig ott sem vagy.
2015. febr. 4. 10:31
 3/12 anonim ***** válasza:
69%

bankszámla: a nemzetközi utalás drága és körülményes. nem fogják a kedvedért átírni a céges programot.

dombornyomott kártya: kb. egy hónappal ezelöttig én is úgy tudtam, hogy csak azzal lehet a neten fizetni. aztán a bankom felvilágosított, hogy ez már jó régóta nem így van. úgy kérdezz utána, hogy a neten akarsz fizetni, majdnem biztos vagyok benne, hogy van rá megoldás, nem kell dombornyomott kártya.

egyébként meg, ha annyira nagyon rossz, gyere haza. a könnyem is kicsordul, úgy vérzik érted a szívem...

2015. febr. 4. 10:39
 4/12 A kérdező kommentje:
Ha ott sem vagyok addig, míg nem lakok ott, akkor úgy mégis miért kell ott adóznom?! Amikor adózni kell, akkor ott vagyok, de amikor bármire is igényt tartanék az adóm után, akkor le vagyok ejtve?!
2015. febr. 4. 10:49
 5/12 A kérdező kommentje:
A netes fizetésnek utánakérdeztem és csak olyan kártyával lehetséges (két banknál is, mindketten másiknál vagyunk), amit nem adnak ki nekünk.
2015. febr. 4. 10:50
 6/12 anonim ***** válasza:
75%
Magyarországon is rengeteg mindenhez bejelentett, állandó, magyarországi lakcím kell, nem tudom hol élsz te kérdező...
2015. febr. 4. 11:06
 7/12 anonim ***** válasza:
75%

Ha külföldi állampolgár lennél és itt dolgoznál, ugyanez menne. Minden dologhoz kell állandó lakcím és tudod miért? Mert például ha te a bankodnál valami tartozást halmozol fel, akkor be tudják rajtad hajtani. Ha külföldön laksz, akkor ez nem menne.

Csodálom, hogy dolgozhatsz egyáltalán osztrák lakcím nélkül.

2015. febr. 4. 11:24
 8/12 anonim ***** válasza:
65%

A dolgot úgy kell kezdeni, hogy előbb tájékozódunk a feltételekről, aztán cselekszünk, nem fordítva. Nem kötelező oda járni, ahogy itt se kötelező elfogadni a kicseszést. Sőt, itthon még jobban képben vagy, ami előny.

Igen, diszkrimináció! Csak tudod, a diszkrimináció két okból keletkezik. 1. ha valaki torz, perverz gondolatvilággal rendelkezik. 2. ha valaki másképp már nem tudja elhárítani a nyakába szakadó lejmolást.

Néha a kettő keveredhet is.

2015. febr. 4. 12:15
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

És elárulnád, h melyik áll fenn jelen esetben?

Mert ha ott dolgozik, adózik akkor már miért ne lenne jogos a felháborodása, hogy az osztrák az adót levonja, de segélyt meg nem adna?

Elég szánalmas egy gondolkodásmód, mi lenne szegény cigányokkal az osztrákoknál???

2015. febr. 4. 12:51
 10/12 anonim ***** válasza:
52%
Ez nem diszkrimináció! Nincs bejelentett osztrák, állandó lakcímed, ingázó vagy, neked valóban nem jár semmi hivatalosan. Segélyhez, vállalkozáshoz osztrák állandó lakcím kell.
2015. febr. 4. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!