Tegyük fel ha azt látom az utcán, hogy egy középkorú férfi ver összefelé egy idős asszonyt, én odamegyek és megverem a férfit úgy, hogy eltörik 2 karja, akkor számíthatok büntetésre?
Figyelt kérdés
Nem történt ilyen, és remélem nem is fog.
Csak erre mindig is kiváncsi voltam, hogy ha valaki jogosan védi meg a másik védtelen személyt, akkor a fent említett esetben engem elítélnének? Vagy enyhítő, esetleg felmentő tényező lenne az, hogy egy védtelen időskorú személyt "mentettem meg"?
Van ilyen jogcím a BTK-ban?
2018. dec. 29. 11:49
1/17 A kérdező kommentje:
Még azt a kérdésben említett esethez hozzátenném, hogy brutális módon üti az asszonyt a férfi.
2018. dec. 29. 11:49
2/17 anonim válasza:
Ha tudod igazolni, hogy más személy brutális támadását hárítottad el, akkor nyilvánvalóan nem fognak megbüntetni. ha viszont a néni nem akar tanúskodni, és más sem tudja igazolni az állításodat, és a támadó feljelent, akkor megbüntetnek.
3/17 anonim válasza:
Önvédelemnél is arányosnak kell lennie a védekezésnek, itt szerintem még neccesebb. Azt meg végképp nem lehet védeni, ha a másik karját is eltöröd. Ilyen esetben kinéz egy kis bünti.
4/17 anonim válasza:
Ha közben meghal a néni és nem tudja bizonyítani az ártatlanságodat, simán megvádol a támadó, hogy azt is te tetted és mehetsz a sittre análtágításra életed végéig!
5/17 anonim válasza:
#4 persze, meg még a Kennedy-gyilkosságot is rávarrják, nem?
6/17 anonim válasza:
"persze, meg még a Kennedy-gyilkosságot is rávarrják, nem?"
Ha netán cigány volt a támadó, akkor simán, sőt, még emberiség ellen elkövetett bűntettel (védett faj vegzálása) is megvádolhatják!
7/17 anonim válasza:
Igen,hagyd az önbíráskodást és törődj magaddal!
9/17 anonim válasza:
Mielőtt beavatkozol más verekedésébe, kérdezd meg magadtól hogy rajtad ki segítene hasonló esetben.
10/17 anonim válasza:
'Ha netán cigány volt a támadó, akkor simán, sőt, még emberiség ellen elkövetett bűntettel (védett faj vegzálása) is megvádolhatják!'
Apa, kezdődik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!