Mi történhet akkor, ha kimegyek a panel lakásom elé és felfestek magamnak egy parkolóhelyet, és kitáblázom, hogy magán, rendszámmal?
Önkormányzatnál ilyet lehet hivatalosan intézni, vagy esélytelen?
Illetve a B terv! Mit kaphatok akkor, ha kimegyek, felfestem, saját rendszámommal?
Az a helyzet, hogy vidéki nagyvárosban élek, 10 autónak van hely egy zsákutcában, viszont 5-6 lakónak van csak autója, de a vendégek, illetve a jövő menő forgalom mindig ott áll meg, ahova az ablakomból rálátok, és én itt szeretek állni, kamera is ide lát pont.
Van felfestve egy rokkant hely is, mert lakik itt egy rokkant hölgy, de tábla nincs... szerintem ez sem bejegyzett hely, csak home-made.
Illetve van a sarkon egy megállni tilos tábla, és amikor a helyemre állnak, a megállni tilos tábla után állok meg egyből, a sarkon, és van hogy 3-5 napig meg se mozdulok onnan. Minden nap jön közteres, mert kell parkolást fizetni, de emiatt sosem büntettek meg egy év alatt. Gyakran állok tilosban.
Mi történhet akkor, ha csináltatok táblát, hogy magánparkoló, rendszámommal és felfestem a helyet?
Főleg rendőrök, közteresek, önkormányzatban dolgozók, ügyvédek válaszára lennék kíváncsi.
Várom a válaszokat!
Köszönöm szépen!
Felszerelni fel lehet, senki nem tudja, hogy működik is... ha bekopognak, elmagyarázom, hogy nem képes rögzíteni és ennyi.
Mindenhol van kiskapu, most is ezt keresném.
Összegezzük.
Közterületen van bőven hely parkolni, de neked a legelső kell, amelyik az utca legvégén van és így mások is oda állnak akik nem ott laknak.
MÁR felszereltél egy illegális kamerát, rendszeresen parkolsz tilosban akkor is ha amúgy van legális parkolóhely, csak nem akarsz ott megállni.
Most addig kérdezel amíg valakitől plyan választ nem kapsz ami téged igazol, hogy mindezt megteheted.
NEM teheted meg..
A KÖZterület azért KÖZterület, mert nem magán, nem a tied. A mozgássérült parkolót sem lehet csak úgy felfesteni és ha ott van, akkor pont azért van ott, mert annak a mozgássérültnek szüksége van rá és az a legközelebbi, legalkalmasabb hely NEKI.
Még a saját házam előtti utcarész sem az enyém, oda is csak azért nem áll más, mert nem pofátlan - de megtehetné.
A mozgássérült gondolom nem fizetett azért, hogy felfessék neki oda a helyet, ha valós és törvényes a felfestés.
Egy nem mozgássérült hogyan érhetné el ugyan ezt?
Attól, mert mozgássérült, még az a hely is a köz tulajdona, milyen jogon van neki ott felfestve?
A mozgássérült nem hobbiból kap parkolóhelyet, hanem mert mozgássérült. Majd ha te is nehezen fogsz mozogni, neked is szükséged lesz arra, hogy a lehető legközelebbi helyen állhasson az autód, akkor majd neked is lesz ilyen "saját" parkolód.
De szerintem inkább örülj annak, hogy nem kell.
Az a mozgássérült nyilván simán neked adná a lehetőséget ha vele együtt egészséges lehetne és könnyen mozoghatna, mint te.
Vegyél 20 milliós bmw-t ahhoz gyárilag jár a rokkant kártya.
Én még nem láttam olyat amelyiken nem lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!