Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi történhet akkor, ha kimegye...

Mi történhet akkor, ha kimegyek a panel lakásom elé és felfestek magamnak egy parkolóhelyet, és kitáblázom, hogy magán, rendszámmal?

Figyelt kérdés

Önkormányzatnál ilyet lehet hivatalosan intézni, vagy esélytelen?

Illetve a B terv! Mit kaphatok akkor, ha kimegyek, felfestem, saját rendszámommal?

Az a helyzet, hogy vidéki nagyvárosban élek, 10 autónak van hely egy zsákutcában, viszont 5-6 lakónak van csak autója, de a vendégek, illetve a jövő menő forgalom mindig ott áll meg, ahova az ablakomból rálátok, és én itt szeretek állni, kamera is ide lát pont.

Van felfestve egy rokkant hely is, mert lakik itt egy rokkant hölgy, de tábla nincs... szerintem ez sem bejegyzett hely, csak home-made.

Illetve van a sarkon egy megállni tilos tábla, és amikor a helyemre állnak, a megállni tilos tábla után állok meg egyből, a sarkon, és van hogy 3-5 napig meg se mozdulok onnan. Minden nap jön közteres, mert kell parkolást fizetni, de emiatt sosem büntettek meg egy év alatt. Gyakran állok tilosban.

Mi történhet akkor, ha csináltatok táblát, hogy magánparkoló, rendszámommal és felfestem a helyet?

Főleg rendőrök, közteresek, önkormányzatban dolgozók, ügyvédek válaszára lennék kíváncsi.

Várom a válaszokat!

Köszönöm szépen!

2018. dec. 5. 20:49
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
21%
Lófax.
2018. dec. 5. 20:56
 2/21 anonim ***** válasza:
94%
Közteres büntethet érte. Főként ha egy jóakaró bejelenti náluk.
2018. dec. 5. 20:59
 3/21 anonim ***** válasza:
61%

Persze, lehet bérelni.

Amúgy meg jól megbüntetnek érte, ha felfested a sajátodat.

2018. dec. 5. 21:41
 4/21 A kérdező kommentje:

Mennyibe kerül egy bérlés? Hol lehet ennek utána nézni?

Illetve a büntetés összege mekkora lehet?

És ha csak rendszám nélkül festem fel, és én állok oda. A szomszédok megjegyzik úgyis, hogy az én autóm áll ott, ha gáz lenne, akkor meg letagadnám, hogy én csináltam. “Láttam, hogy mindig üres, így hàt odaálltam.”

2018. dec. 5. 21:44
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Büntetés.. közterület rongálás. Ha esetleg egy nagyon szép orhideát szeretnél a parkba ültetni az is illegális. Engedély kell. Nem tudom eladó e kilehet e bérelni vagy venni. Pesti lakásokat újakat már csak parkolóval együtt adnak el. 3 millió egy parkoló. Persze lehet ott olcsóbb de lehet nem eladó.
2018. dec. 5. 21:46
 6/21 anonim ***** válasza:
88%

Nem vagy te hódító aki kitűzi a zászlaját a ház előtti úttestre és leigázza a területet.

Milyen alapon akarsz egy közterületre bármilyen előjogot formálni ?

2018. dec. 5. 21:47
 7/21 A kérdező kommentje:

5# teljesen jogos, de attól még én szeretném azt a zászlót kitűzni.

Igen van eladó fedett garázs itt is 2-3 millió között, de ez egy zsákutca út melletti kültéri, utcai parkolás...

Én csak féltem az autómat, kamerarendszert is tettem fel, ha netán valaki kárt tesz benne, de azt csak ezen a helyen látom, ezért szeretnék ide állni.

A helyet nem veszem el más lakó elől, az utca fele mindig üres. Pont ez az egy hely, ami a legelső hely, minden jött ment itt áll meg kisebb időkre, ami zavar.

2018. dec. 5. 22:06
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Már a kamerád is jogszabályba ütközik, hát még a közterület foglalásod!
2018. dec. 5. 22:32
 9/21 A kérdező kommentje:
6# tisztában vagyok vele, de választ nem kaptam...
2018. dec. 5. 22:51
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

"kamerarendszert is tettem fel"

Közterületre kémlelőt? Majd jól megtosznak.

2018. dec. 5. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!