Egy átlagos, büntető tárgyaláson mennyi "néző" szokott lenni?
Nem kell aggódnod.
Bemész, hátul szépen leülsz és kész.
Lesz ott bíró is, ügyész is és talán még börtönőr, netán kommandós is.
A bíró tájékoztatja a megjelenteket arról, hogy te ki vagy, és miért. Ha nincs kifogás, (nem szokott lenni) akkor maradhatsz. Arra ügyelj, hogy olyan tárgyalásra menj be, ahol egy vádlott van. Tehát az "XY, és 15 társa"- féle ügyeket inkább hagyd ki! :)
Az én tárgyalásaimon is ücsörögtek néha, innen tudom. :)
"A bíró tájékoztatja a megjelenteket arról, hogy te ki vagy, és miért. Ha nincs kifogás, (nem szokott lenni) akkor maradhatsz. "
Miért mondasz ilyen hülyéeségeket?
Neked nem voltak semmiféle tárgyalásaid, hacsak nem vádlott voltál.
A tárgyalások (büntető és polgári is) magyarországon alapban nyilvánosak, azokon bárki részt vehet. Ha egy tárgyalás esetleg zárt, mert a bíró annak nyilvánítja, akkor ezt közli a hallgatósággal.
Én rengeteg bírósági tárgyaláson voltam már büntető ügyben. A hozzátartozókon kívül idegenek még sosem voltak bent egyen sem. :) Maximum diákok. De csak úgy, hogy az utcáról bement volna valaki, úgy egy sem volt.
De ez nyilván attól is függ, hogy hol van az adott bíróság (város, vidék).
#2, #3-nak:
Kedves túlművelt "barátom". A smile-ból leeshetett volna neked hogy igen, vádlott voltam. Eddigi életem során 14 tárgyalást volt szerencsém végigülni, abból 9 esetben saját magam védtem. A többiben csak azért nem, mert előzetesben voltam! A zárt tárgyalás elrendelését pedig bármikor indítványozhatja akár a vádlott, akár a védője, akár mindkettő egyszerre, de indítványozhatják a hallgatóság létszámának korlátozását is!
Kérsz még egyéb kérdésben is felvilágosítást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!