Egy rágalmazási büntető perben mire lehet számítani?
Februárban egy gyerek magánindítványt tett aminek a tárgya ez:
Állítólag én létre hoztam egy fiktív Facebook profilt amin az Ő valós profilképét használtam fel, névként pedig a ,,Kábszeres Norbit" adtam meg. A profilon az adatok (borítókép, névjegyzék) egyértelműen arra utaltak, hogy Ő kábítószert fogyaszt és ez nem fedi a valóságot, Ő ezt vér teszttel is tudja bizonyítani.
Erről a profilról én írtam egy trágár egy üzenetet az Ő Húga barátjának.
A profilt saját bevallása szerint csak az Ő családjuk látta, se egy ismerős, se egy barát nem látta, erkölcsi kára nem keletkezett, a profilt a feljelentésig törölték.
A bizonyíték meg két darab screen host melyen a profil fejléce látható és az állítólagos üzenet.
Én ilyesmit nem csináltam, az ügyvédem meg én se találjuk azóta sem ezt a profilt. Most 2 hét múlva megidéztek tárgyalásra. Mire számítsak? A bíróság ezt hogyan tudja kinyomozni? Mennyi idő lesz ez? Évekig fogunk ezzel szórakozni? A feljelentés februárban volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!