Beküldtem egy messenger csoportba egy elég kiakasztó viedót, amin lefejeznek egy embert. Az egyik ember szülei fel akarnak jelenteni. Milyen törvény van az ilyen esetre vagy milyen bajom lehet ebből?
Figyelt kérdés
2018. nov. 21. 22:26
1/13 anonim válasza:
nem lesz semmi
ha meg sokat arcoskodnak a szülők, megmondod hogy az ő gyerekük elvette a telefonod, és a nevedben osztotta meg
2/13 anonim válasza:
Mondd meg nekik hogy a gyerekük lesz a következő ha emberkednek.
3/13 anonim válasza:
A videót ha csak privátban is tudnád linkelni?
4/13 anonim válasza:
Ezt így látatlanban nem tudom megítélni :P
6/13 anonim válasza:
Hát erre szerintem nem igazán van tövény. Max. letiltathatnak a messenger-en ideiglenesen vagy véglegesen.
7/13 anonim válasza:
A Büntető Törvénykönyv szerint garázdaság vétségét az követi el, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg.
8/13 anonim válasza:
#7 vagyok.
Magyarul: garázdaságot követtél el, mivel a cselekményed riadalmat okoz.
9/13 kovpet válasza:
"aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít"
A messenger használata nem erőszakos cselekmény.
Mondjuk kiskorú veszélyeztetése lehet a dologból. De aki ilyenen élvezkedik, nem lenne baj, ha pszichológushoz járásra köteleznék, mert ez nem normális.
10/13 anonim válasza:
#8, #9-nek:
olyan magatartást tanúsított, vagyis olyan tartalmú videót osztott meg, ...
Ne akard már megmagyarázni. Próbáld inkább egy Bírónak. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!