Szerintetek mi az emberiség legnagyobb hibája?
Csak és kizárólag egyéni véleményekre vagyok kíváncsi. Nem létezik rossz válasz a kérdés szempontjából. Viszont ha lehet, akkor hagyjuk ki a Sátánt meg a rossz szellemeket és démonokat a dologból. Az ember kísértés nélkül is képes a rosszra.
(Tudom, hogy volt már hasonló kérdés, de sokkal jobb ha felelevenítjük a dolgot, mit sem lezártnak tekintve hátat fordítsunk neki, és többet ne foglalkozzunk vele...szerintem)
Nekem is meg van a saját véleményem, de kíváncsi vagyok a tieitekre.
Itt az enyém: Földünkön túl sok a "ha". Mondják, hogy ha mindenki a Biblia szerint, a Kereszténység szerint, a Buddhizmus szerint stb. stb. szerint élne, akkor nem lenne ekkora káosz és rendetlenség a világban. Én erre azt mondom, hogy ha mindenki az országa által megadott törvények szerint élne, akkor sem lenne ekkora káosz és miegymás... A valódi gond az, hogy túl sok a "ha" a világban.
Az önzés kedves sörpocak!
Mert az buzdít arra, hogy el vedd vagy ne csináld...
Az súgja azt, hogy te és nem a másik....
szerintem az a legnagyobb hiba hogy létezik mert mióta létezik állandó pusztítás van
(az állatok is pusztitanak de sokkal kisebb mértékben és az legalább pótolható/szükséges)
Az önzés és a minden áron való növekedési hajlam. A Földünkre vagyunk utalva és a Föld készletei végesek, de mi úgy teszünk mintha mi lennénk a világ urai.
A másik a vallások. Azon kívül hogy megosztottságot és gyűlöletet keltenek, valamint idióta szabályrendszereket hoznak nincs semmi értelmük.
Nem emelnék ki egy legnagyobbat, szerintem inkább több egyenlő mértékben hátráltató hibánk van.
1)Kielégíthetetlen birtoklási vágy, melyhez
2)Gátlástalanság párosul,
3)A kettő eredményeképp létrejön a Szűk látókörűség, mely faji szinten azért elég nagy hátrány
4)Tudatlanság. Bár a teljes tudásszint nagynak tűnhet, ha egyénenként nézzük, az emberek 99.99%-a nagyon nagyon keveset tud az őt körülvevő világról. Szinte senki sem ért a tudományokhoz, ami nevetséges jelenség egy olyan társadalomban amely kizárólag a tudománynak köszönhetően létezik még ma is. Szinte senki sem ért a tudományokhoz, pedig a mai életvitel minden egyes percén viszonylag modern vívmányok segítenek át minket.
És még egy pár dolog ami most nem jut eszembe.
"Ezt kellene szerintem eltüntetni. Hogy létrehozzunk egy előítéletek nélküli világot.
Költözz be egy olyan faluba ahol a többség cigány, ellopnak mindent, kötekednek, ha 6-8-an vannak akkor verekszenek is, időseket rabolnak ki, stb. Az ember alapvetően nem rasszista, de van akit azzá tesznek.
ok-okozat. A cigányokkal sem lenne gond ha építenék a társadalmat és nem rombolnák. A dolog nem úgy kezdődött hogy nem kapnak munkát mert cigányok, hanem hogy nem kapnak munkát mert nem tud/akar dolgozni, lop, csal hazudik. Így elég nehéz "Forever Happy"-nek lenni a környezetükben.
Bocs az offért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!