Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » "A nacionalizmus az emberiség...

"A nacionalizmus az emberiség legnagyobb ellensége. " Mit gondolsz erről?

Figyelt kérdés
2012. okt. 30. 17:50
1 2
 1/17 rémuralom ***** válasza:
80%
Ebben a formában nem igaz. Van egészséges nacionalizmus, azzal semmi gond nincs. Amikor sovinizmus lesz belőle, meg amikor azt hisszük, felsőbbrendűek vagyunk a többi nemzethez képest, na akkor van gond. És a sovinizmus valóban az emberiség talán legnagyobb ellensége.
2012. okt. 30. 17:56
 2/17 anonim ***** válasza:
82%
Ez nem igaz, a nemzet is csak közösség, a nemzethez tartozók összefognak, számítanak egymásra, és képesek magukat más nemzetek lakóival szemben megvédeni. Ez nacionalizmus nélkül nem lehetséges.
2012. okt. 30. 17:57
 3/17 anonim ***** válasza:
0%
ez teljesen igaz. amíg határok, zászlók és ilyen elképzelt közösségek vannak, mindig lesz háború
2012. okt. 30. 18:18
 4/17 anonim ***** válasza:
16%

Így általánosságban teljesen igaz!!!

Ha mérsékelt nacionalizmusról beszélünk az annyira nem.

Amit a nacionalista Jobbik elgondol, hogy majd kilépünk az EU-ból, magas vámokkal védjük a termékeinket de mi agyba főbe exportálunk... na az b.romira nem működik! Max ha egy hatalmas és erős ország vagy aki bármit megtehet... :))

Pontosan tudjuk hogy amint felhúzól egy falat az országod köré, minden ország felhúz egyet-egyet feléd amivel a tőled jövő árukat blokkolják! Vagyis egy lépést tettél előre és 100 ország lök vissza 100 lépést és ott vagy hogy megszívtad...

A nacionalizmus addig jó amíg a szívekben lakik és nem telepszik rá, nyomja el az eszet, mint a fidesznél és a jobbikosoknál!

2012. okt. 30. 18:53
 5/17 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem az emberiség önmaga legnagyobb ellensége, persze csakis a reptoidok után!
2012. okt. 30. 18:57
 6/17 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok a nacionalizmus ellen, de szerintem tényleg felelős a népek közötti konfliktusokért, és ehhez még csak nem is kell hitleri propaganda; kimért hidegséggel, racionális indokkal is lehet háborút indítani más népek ellen, ha érdekeink úgy kívánják. Vagyis szerintem önmagában a megosztottság az oka a népek közötti konfliktusnak; az erőforrások szétszórva vannak a bolygón és racionális, ha egyik elveszi a másiktól erővel, hiszen ezzel a saját polgárainak jólétét biztosítja. És akkor a geopolitikai érdekekről nem is írtam... Az, hogy a megosztottság a konfliktus forrása, bizonyítja az ókori görög polisz "rendszer"; gyakorlatilag egy nép voltak, különböző városállamokban, de rendszeresek voltak közöttük a konfliktusok. Azonban úgy gondolom, hogy a globalizáció előbb vagy utóbb, de kialakít egy világállamot. Legalábbis ez a véleményem.
2012. okt. 30. 19:26
 7/17 anonim ***** válasza:
53%
Azt, hogy az emberiség legnagyobb ellensége a globalizmus és nem a nacionalizmus.
2012. okt. 30. 19:44
 8/17 A kérdező kommentje:
Utolsó: kifejtenéd, miért? NO OFFENSE
2012. okt. 30. 20:22
 9/17 anonim ***** válasza:

"Utolsó: kifejtenéd, miért? NO OFFENSE"

Gondolom arra gondolhatott, hogy a globalizáció kiöli a nemzeti sajátosságokat, ami igaz is. De ez még mindig kisebb probléma az emberiség szempontjából (globális közösség), mint a nacionalizmus és megosztottság okozta háborúk az egyre tökéletesebb, pusztítóbb fegyverekkel.

2012. okt. 30. 22:03
 10/17 anonim ***** válasza:
41%

Totál baromság. Nem is értem, hogy a nacionalizmus miért van most a világban valami ördögtől való dolognak beállítva, holott a világ legtermészetesebb viselkedése, és ez bizonyítékok hadával alátámasztható.

Kezdjük az egészet néhány alapvető ténnyel:

1. Ugye vagy egy élettér, amin osztozik egy adott faj. Állat, vagy ember, vagy növény, itt most mellékes.

2. Tudjuk, hogy az élettér véges.

3. Tudjuk, hogy az élőlények reprodukciós képességében nincsen semmilyen természetes fék. Csak a környezet befolyásolja, a rendelkezésre álló élettér korlátai.

4. Tudjuk, hogy egy adott fajon belül az élőlények - földrajzi alapon - populációkba tömörülnek, hiszen hatékonyabban tudnak így működni.(Elefánt-csordák, oroszlán-falkák, stb., lehetne sorolni a végtelenségig)

Mindezen tényekből nyilvánvalóan következik, hogy az egyes populációk - mivel a reprodukciónak nincsen természetes önkorlátozása - előbb-utóbb konfliktusba kerülnek más populációkkal, kialakul az élettérért folytatott harc.

Nyilvánvaló az is, hogy bármely élőlény a saját populációjának próbál kedvezni minden helyzetben, akár más populációbeli egyedek közvetlen kárára is, mert ezzel a saját reprodukciós esélyeit növeli.

Innentől pedig baromi logikus, hogy miért teljesen természetes, akár ösztönösnek is nevezhető reakció az, hogy a szűkebb vagy tágabb értelemben vett közösségem(család, város, nemzet) érdekeit előbbre helyezem, mint bárki másét.

2012. okt. 30. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!