Felmondás próbaidő alatt?
December 24-én lejár a próbaidőd.
Ha addig átadod a felmondásod, mivel próbaidő alatt teszed, ezért "azonnali" lesz, tehát a következő percben már nem is kell dolgoznod.
" Ismerőseim szerint ha december 18-án felmondanék, a cég köteles lenne kifizetni az egész hónapot,"
Miért is?
Akkor december 18-ig kell, hogy kifizesse a ledolgozott idődet, pluszban megváltani az arányosan járó, de ki nem vett szabadságodat.
Ha próbaidő alatt óhajtasz felmondani, akkor logikátlan, hogy teljes havi fizetést szeretnél.
Maximum arra mondhatjuk rá, hogy teljes havi, amit az arányosan járó szabadságoddal együtt megkapsz.
"27-28-ára terveztem kivenni." Akkor, amikor már nem áll fenn a jogviszonyod a céggel?!?! Hű, ez érdekes... :)
Utolsó, nem tudom mit nem értesz, az első két válaszolónak egyértelmű volt a kérdésem. Egyébként nyilván nem december 24-én fognak behívni a szerződést meghosszabbítani, tehát szerintem jogos a kérdésem.
"Ha próbaidő alatt óhajtasz felmondani, akkor logikátlan, hogy teljes havi fizetést szeretnél."
Az év vége nyilván egyedi eset, mivel végig ünnepek vannak, amik a szabadnapjaim közötti napokra esnek. A 27-28-ára terveztem kivenni a szabit pedig azt az időszakot takarja, amikor még nem döntöttem el, hogy nem maradok a cégnél. Amúgy azért "óhajtok" felmondani, mert az állásinterjún konkrétan hazudtak a munka minden pontjáról. Már holnap felmondanék, ha anyagilag megengedhetném magamnak.
"A próbaidő egyszerűen lejár, nem kell szerződést hosszabbítani."
Ez hülyeség. A próbaidő lejártaután a szerződés határozatlan idejűvé vélik, de nem szűnik meg felmondás nélkül.
A kérdésed egyáltalán nem egyértelmű ezek szerint.
Én sem értem, hogy mit nem értesz a válaszomon, és mit sérelmezel rajta :)
" Ismerőseim szerint ha december 18-án felmondanék, a cég köteles lenne kifizetni az egész hónapot, mivel nem vettem ki a szabadnapjaimat."
Ezt írtad. Ez pedig hamis állítás.
Ha 18-án felmondasz, akkor 18-án megszűnik a jogviszonyod mivel még próbaidő alatt teszed. A ki nem vett, időarányosan járó szabadságaidat pedig pénzben megváltják.
A "teljes hónapot kifizetni", valamint a megváltott szabadsággal együtt annyit kapni, mintha teljes hónapot ledolgoztál volna, nem ugyanaz a dolog.
Ezt azért válasszuk ketté. Köszi. :)
Ja... és ne válaszoljál, nem követem a kérdésed a továbbiakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!