Probaidos voltam a suzukinal de a hetvegen ugy dontottem h nem akarok menni tobbet. Igy ma mar nem mentem be, de nem tudtam beszelni senkivel. Helyes ez igy, vagy még ettol beszelnem kene valakivel?
De nem kapsz fizut, ha csak szó nélkül elmész.
Megkérdezhetem mi nem tetszhet abban a tip top autógyárba?
Mindig írásban mondunk fel! A szó elszáll, és ha nem adod írásba, akkor hogyan bizonyítod adott esetben, hogy még próbaidő alatt tetted meg, tehát jogkövetkezmények nélküli időszakban. Ráadásul a felmondás akkor számít közöltnek, ha azt a másik fél tudomására hozzák, tehát átadják neki.
Ha nem akarsz már odamenni, akkor ajánlott küldeményként add fel a felmondásod úgy, hogy a munkáltató még a próbaidő lejárta előtt kézhez kapja (átvegye). Onnantól kezdve a felmondás közölt és jogszerű is, tehát 5 munkanapon belül meg kell kapd a leszámolási papírjaidat, és a ledolgozott időre járó, ki nem fizetett béred. Nem kell érte bemenned, postázni köteles ilyen esetben a munkáltató az általa ismert címedre. Ajánlott küldeményként fog érkezni, hiszen neki is tudnia kell bizonyítani, hogy elküldte, és azt is tudnia kell, hogy átvetted-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!