Miért nem kötelezik a gyártókat hosszabb garnaciaidőre, ezáltal a selejt gyártásának visszafogására?
Vettem egy termoszt, alapból rossz volt a szigetelése, csöpög. Nem tudok vele mit kezdeni, visszaviszem, de onnan nyilván megy a kukába. Vagy barkácsolhatok én rá tömítő gyűrűt, de nem ezért fizettem.
3 hónapos mosógép már most kattog, újonnan vettem, garanciális, de tartok tőle, hogyan tudom azt érvényesíteni.
4-5 éves autók rendszeresen állnak meg motorhibával, szervizelésük meg az autó pillanatnyi értékének minimum 25%-ba kerülnek.
Sok hülyeség helyett miért nem azon gondolkoznak a politikusok, ezzel mekkora ökolábnyomot produkálunk "teljesen feleslegesen"?
"is dolgoztam autóipari multinál. A Magyaroszágon gyártott alkatrészek minősége erősen megkérdőjelezhető"
Ekkora kamu dumát :D
Mert nem tudjak kotelezni, es sokfele lenne felhaborodas.
Plusz ez a fogyasztoi tarsadalaom. Minek megjavitani ha lehet ujabbat, jobbat, nagyobbat, csillogosabbat venni? Azert gyartanak pocsek dolgokat mert az emberek egy resze azt veszi meg eloszor.
"A Magyaroszágon gyártott alkatrészek minősége erősen megkérdőjelezhető"
Ez nem csak a Magyarországon gyártottakra igaz. Ugyanolyan a német is.
Mellesleg vannak erre vonatkozó törvények. Garanciáztatás ill. a tervezett elavulás is ""elvileg"" szabályozva van, és az a gyártó, aki bizonyítottan csal a garanciácal, vagy úgy tervezi a terméket, hogy az bizonyos idő után elromoljon, az elvileg hatalmas bírságokat kellene kapjon.
Csak hát, a valóságban ezeknek a törvényeknek a betartatása szinte kivitelezhetetlen, illetve az EU nem is öl túl nagy energiát a törvények betartatására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!