Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem kötelezik a gyártóka...

Miért nem kötelezik a gyártókat hosszabb garnaciaidőre, ezáltal a selejt gyártásának visszafogására?

Figyelt kérdés

Vettem egy termoszt, alapból rossz volt a szigetelése, csöpög. Nem tudok vele mit kezdeni, visszaviszem, de onnan nyilván megy a kukába. Vagy barkácsolhatok én rá tömítő gyűrűt, de nem ezért fizettem.

3 hónapos mosógép már most kattog, újonnan vettem, garanciális, de tartok tőle, hogyan tudom azt érvényesíteni.

4-5 éves autók rendszeresen állnak meg motorhibával, szervizelésük meg az autó pillanatnyi értékének minimum 25%-ba kerülnek.

Sok hülyeség helyett miért nem azon gondolkoznak a politikusok, ezzel mekkora ökolábnyomot produkálunk "teljesen feleslegesen"?

2018. nov. 4. 12:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
28%

"is dolgoztam autóipari multinál. A Magyaroszágon gyártott alkatrészek minősége erősen megkérdőjelezhető"

Ekkora kamu dumát :D

2018. nov. 4. 14:49
 12/15 anonim ***** válasza:

Mert nem tudjak kotelezni, es sokfele lenne felhaborodas.

Plusz ez a fogyasztoi tarsadalaom. Minek megjavitani ha lehet ujabbat, jobbat, nagyobbat, csillogosabbat venni? Azert gyartanak pocsek dolgokat mert az emberek egy resze azt veszi meg eloszor.

2018. nov. 4. 15:10
 13/15 anonim ***** válasza:

"A Magyaroszágon gyártott alkatrészek minősége erősen megkérdőjelezhető"

Ez nem csak a Magyarországon gyártottakra igaz. Ugyanolyan a német is.

2018. nov. 4. 15:51
 14/15 anonim ***** válasza:
50%

Mellesleg vannak erre vonatkozó törvények. Garanciáztatás ill. a tervezett elavulás is ""elvileg"" szabályozva van, és az a gyártó, aki bizonyítottan csal a garanciácal, vagy úgy tervezi a terméket, hogy az bizonyos idő után elromoljon, az elvileg hatalmas bírságokat kellene kapjon.

Csak hát, a valóságban ezeknek a törvényeknek a betartatása szinte kivitelezhetetlen, illetve az EU nem is öl túl nagy energiát a törvények betartatására.

2018. nov. 4. 16:05
 15/15 anonim ***** válasza:
Termékfelelősségi tv is van
2018. nov. 4. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!