Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem kötelezik a gyártóka...

Miért nem kötelezik a gyártókat hosszabb garnaciaidőre, ezáltal a selejt gyártásának visszafogására?

Figyelt kérdés

Vettem egy termoszt, alapból rossz volt a szigetelése, csöpög. Nem tudok vele mit kezdeni, visszaviszem, de onnan nyilván megy a kukába. Vagy barkácsolhatok én rá tömítő gyűrűt, de nem ezért fizettem.

3 hónapos mosógép már most kattog, újonnan vettem, garanciális, de tartok tőle, hogyan tudom azt érvényesíteni.

4-5 éves autók rendszeresen állnak meg motorhibával, szervizelésük meg az autó pillanatnyi értékének minimum 25%-ba kerülnek.

Sok hülyeség helyett miért nem azon gondolkoznak a politikusok, ezzel mekkora ökolábnyomot produkálunk "teljesen feleslegesen"?

2018. nov. 4. 12:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Fogyasztói társadalom. Attól pörög a gazdaság, ha folyamatosan új dolgokat veszel. Az a múlt, hogy 1983-ban vettem orosz fúrót, akku töltőt, stb és mai napig működnek rendesen.
2018. nov. 4. 12:33
 2/15 anonim ***** válasza:
25%
A szovjetek még nem voltak képesek selejtet gyártani, csak aztán bejöttek a mocskos kapitalisták.
2018. nov. 4. 12:47
 3/15 A kérdező kommentje:

De ez szerintem akkor sem normális, hogy 3-5 évente MINDENT le kelll cserélni otthon, amiben áram van.

Ez nem csak a Földnek megterhelő, hanem a pénztárcánknak is, mert ezek azért összeadva tetemes költséget jelentenek:

hűtő

mosógép

főzőlap (gáztűzhely tutibb, az kevésbé romlik el, kopp-kopp)

TV

telefon

laptop / PC

monitor

fényképezőgép

porszívó

Telefon és laptop esetén az elavulás is közrejátszik, azok fejlődő technológiákka teli eszközök, ott nem lenne zavaró a 3-5 éves életciklus. De ezekre meg inkább a 1,5-3 év jellemző.

2018. nov. 4. 12:51
 4/15 anonim ***** válasza:
44%

"Sok hülyeség helyett" amit írsz...

"de onnan nyilván megy a kukába": szigorú hulladékgazdálkodás van érvényben az EU-ban, a hulladék jelentős részét újrahasznosítjuk.

"3 hónapos mosógép már most kattog, újonnan vettem, garanciális, de tartok tőle, hogyan tudom azt érvényesíteni.": tartok tőle, nem fog menni, mert olyan ... vagy, hogy addig használod így kattogva, amíg teljesen tönkre nem megy, de a szerelő majd közli, hogy nem rendeltetésszerűen használtad (nem akkor szóltál a problémáról amikor jelentkezett, hanem akkor, amikor már túl nagy bajt csinált). Egyébként a dob rögzítő elemek mindegyikét eltávolítottad, amit a használati utasítás említett?

"4-5 éves autók rendszeresen állnak meg motorhibával, szervizelésük meg az autó pillanatnyi értékének minimum 25%-ba kerülnek.": nettó marhaság.

2018. nov. 4. 12:55
 5/15 anonim ***** válasza:
Ebbe közrejátszik az is, hogy melyik az olcsóbb. A magyar vásárlók jelentős része megveszi a szart és utána meg reklamál. Én inkább kifizetek 30-50 százalékkal többet de minden működik és nem 3 évig.
2018. nov. 4. 12:57
 6/15 A kérdező kommentje:

#5: tipikusan erre a problémára írtam ki a kérdést, h az állam "miért engedi" a szarok forgalmazását

#4:

igen, és az újrahasznosítás csillámpónik könnyével történik, meg oda is azok szállítják

kiszdtem a rögzítőket, 3 hónap használat után ütött be

érdemes felnézni használtautó.hu-ra vagy mobile.de-re és lehet látni bizonyos peches típusokból rengeteg elhalálozott darab van ebben a korban. Persze nem hal meg mind, és nagyban függ a használattól, futásteljesítménytől, meg a kapitány szakállától, de szerintem egy <80e km-es 5 éves autó ne álljon meg, ha rendszeresen volt szervizbe hordva. Dolgoztam autóipari vállalatnál pár éve gyakornokként, láttam mennyi visszahívás és kicenteziett, kikozmetikázott teszteredmény van / volt.

2018. nov. 4. 13:06
 7/15 anonim ***** válasza:

Én is dolgoztam autóipari multinál. A Magyaroszágon gyártott alkatrészek minősége erősen megkérdőjelezhető.

Egy vevői reklamáció után nem az volt a megbeszélés tárgya, hogy hogyan előzzük meg az ilyen hibákat, hanem mit hazudjunk a vevőnek, hogy ne rontsa le a minősitést, mert akkor ugrik az éves bónusz. Minden a bónusz körül forog.

2018. nov. 4. 13:28
 8/15 anonim ***** válasza:

Ha már autóipar. Hogy is volt a dízel botránnyal?

Akkor nem a magyarok ügyködtek és hazudtak a vevőknek a bónusz kedvéért. A német cégeket rúgták hátsón értük, nem kicsit.

2018. nov. 4. 13:34
 9/15 anonim ***** válasza:
90%

Lehet okoskodni, de az elsőnél a pont.

Apám Tsz műhelyből csórt fúrója akkor adta fel 25 év utan, amikor a fém fogaskerekek elkoptak.

Ma egy 40 ezres Makita fúró pár év után kuka, a pár ezres Obi fúró meg két nap után lefüstöl.

2018. nov. 4. 14:28
 10/15 anonim ***** válasza:

Interneten utána lehet olvasni a különböző márkájú termékek típushibáinak, mindenből nem a legjobb ár/érték arányút kell venni, hanem azt, amelyikre kevesebb a panasz.

Ha mindenki tudatosan vásárolna, akkor a minőségre megnövekedett igényt szolgálná ki a piac.

Viszont én azt látom, hogy sokan alig várják hogy menjen tönkre a pl. a TV, hogy legyen indok venni az újat. A társadalomnak erre van igénye.

2018. nov. 4. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!