Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Adócsalás? Sajnos eljutottam...

Adócsalás? Sajnos eljutottam arra a pontra, hogy ezen gondolkozom.

Figyelt kérdés

Azt az életet élem hogy 3 hónapig keményen dolgozom (alkalmi munka), csinálhatnám egész éven át is vagy teljes munkaidőben, de én azt választom, hogy az év többi részében inkább pihenek vagy a hobbimnak élek.

A lényeg hogy egy-egy ilyen alkalmi munkával megkeresek 10 millio Ft-ot, ami után adóznom kéne. Nem értek hozzá, de bruttó nettó alapján (66% kb.) akkor be kéne fizetnem ebből kb 3 millio ft-ot!! És ez az amit nem értek!! Én dolgoztam meg értem, keményen! És csak úgy adjak oda belőle 3 millio ft-ot az államnak??? Abból a 3 millio ft-ből biztosítva lenne az étkezésem több éven keresztül. Miért is kéne oda adnom? Nem értem. Valaki térítsen észhez, mert rossz útra térek és szimpatizálok az adócsalókkal, komolyan mondom megértem aki adót csal, jól teszi!

2018. szept. 30. 12:32
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

"Kulontanarok meg korrepetalas nem letezik ugye?:DD"

De van. De akkor mar FIZETEK ERTE es nem az allam biztostija.

2018. szept. 30. 20:39
 22/25 anonim ***** válasza:
Mivel lehet 3 hónap alatt bruttó 10 milliót keresni?
2018. szept. 30. 21:57
 23/25 A kérdező kommentje:
2018. okt. 1. 00:21
 24/25 A kérdező kommentje:
bugvadaszat, kritikus hibakereses programokban
2018. okt. 1. 00:23
 25/25 anonim ***** válasza:
A legtöbb állami szolgáltatás osztott teherviselés elvén működik. Pl a szemétszállításra, világításra külön fizetsz díjat, de az messze nem elég ezen szolgáltatások fenntartására, mindenki adójából is fordítanak erre pénzt, ugyanis pl használod a közterületi szemeteseket, nem csak a saját házad előtt sétálgatsz. Ugyanez vonatkozik a rendőrségre, önkormányzatra, nem az illetékekből és a büntetésekből tartják fenn magukat, az csak egy része. Ha tényleg a büntetésekből tartaná fenn magát a rendőrség, te lennél a legjobban felháborodva, hogy úton-útfélen meg vagy büntetve. Kórházaknál is nem véletlenül lett volna az a vizitdíj, a tb-ből nem tartják fenn magukat. Arról nem is beszélve, hogy attól hogy neked nincs gyereked, vagy kibuktál az egyetemről az olyan állami szolgáltatások, mint az óvoda, vagy az ingyenes közoktatás neked ugyanúgy hasznosak. Ha nem lenne óvoda, jóval kevesebb ember dolgozna és még több közterhet kéne viselned, ha nem lenne a közoktatás, jóval kevesebb ember jutna el az érettségiig és tud értéknövelő munkát végezni, tehát jóval kevesebb embernek kéne jóval több közterhet viselnie. Az egészségügyet sem azért kell fenntartanod, mert neked folyton kórházba kell járnod. Ha nincs fejlett egészségügy több ember, többször lesz beteg, egymást is fertőzik és a munkából is jóval hosszabb időre esnek ki. Azt meg se említve, hogy a turizmusból se lenne semmi bevétele az országnak. És külön röhej adócsalásról gondolkodni, mikor valaki három hónapot dolgozik évente.
2018. okt. 1. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!