Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Adócsalás? Sajnos eljutottam...

Adócsalás? Sajnos eljutottam arra a pontra, hogy ezen gondolkozom.

Figyelt kérdés

Azt az életet élem hogy 3 hónapig keményen dolgozom (alkalmi munka), csinálhatnám egész éven át is vagy teljes munkaidőben, de én azt választom, hogy az év többi részében inkább pihenek vagy a hobbimnak élek.

A lényeg hogy egy-egy ilyen alkalmi munkával megkeresek 10 millio Ft-ot, ami után adóznom kéne. Nem értek hozzá, de bruttó nettó alapján (66% kb.) akkor be kéne fizetnem ebből kb 3 millio ft-ot!! És ez az amit nem értek!! Én dolgoztam meg értem, keményen! És csak úgy adjak oda belőle 3 millio ft-ot az államnak??? Abból a 3 millio ft-ből biztosítva lenne az étkezésem több éven keresztül. Miért is kéne oda adnom? Nem értem. Valaki térítsen észhez, mert rossz útra térek és szimpatizálok az adócsalókkal, komolyan mondom megértem aki adót csal, jól teszi!

2018. szept. 30. 12:32
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Ha a gyarak szennyeznek, akkor oket szabalyozzak, oket sulytsak adoval ne engem. Persze megertem ha kapzsi az allam es inkabb levon 10 millio magyar embertol 1 ft-ot havonta ado cimen (ami havi 10 millio bevetel neki), minthogy pakstol elkerjen 1 millio ft-ot havonta szurokre meg akarmire. Hat persze hogy en is a 10 millat valasztanam az 1 helyett.
2018. szept. 30. 15:03
 12/25 A kérdező kommentje:

Utiepites jarda, villanyoszlopok vilagitas:

Namarmost ha van egy telked, tobb telek egymas mellett falu szeleben. Es azt akarjatok hogy legyen ott szemetszallitas, vilagitas, aszfalt. Akkor az allam nem fogja ingyen ezt megcsinalni:

- eloszor is fel kell ajanlanod az onkormanyzat reszere a folded valahny szazalekat (ott lesznek az oszlopo, jardak, arkok, ezt a te foldedbol veszik el, ingyen

- utana be kell fizetned tobb millio ft-ot (minden telektulajdonosnak, es abbol epitik meg majd az utat fektetik le az oszlopoka

tehat mirol beszeluenk?? meg az utakat se az allam adja hanem a paraszt fizeti

2018. szept. 30. 15:27
 13/25 anonim ***** válasza:
66%
Nem igazán hiszem, hogy az állam hibája, hogy te kibuktál az egyetemen, nyilván sok csoporttársad meg nem bukott ki... Az egyetem alapvetően arra van, hogy új dolgokat tanulj, van, aki képes erre, és van, aki nem.
2018. szept. 30. 15:37
 14/25 anonim ***** válasza:
Ha az állam úgy érzi, tájékoztni kell a polgárait, arra mindig lesz pénz (lásd Soros plakátok), max az orvosok bérére jut majd kevesebb meg a kórházakra. A befizetett járulék eleve oda folyik.
2018. szept. 30. 15:40
 15/25 A kérdező kommentje:

"Nem igazán hiszem, hogy az állam hibája, hogy te kibuktál az egyetemen, nyilván sok csoporttársad meg nem bukott ki... "

Miert ne lenne a rendszer hibaja? A tobbi csoporttarsam nem ugyanabba a kozepiskolaba jart mint en. Mi nekunk egy szar matektanarunk volt, le voltunk maradva mindig az anyaggal emelett allaandonb beteg volt es helyettesito tanar volt.

2018. szept. 30. 16:24
 16/25 anonim ***** válasza:
48%
Ha nincs adó, akkor nincs rendőrség és börtönök sem, ergo minden bűnöző szabadon mászkál, bármikor megölhetnek, megerőszakolnak stb.
2018. szept. 30. 18:42
 17/25 anonim ***** válasza:

Miert ne lenne a rendszer hibaja? A tobbi csoporttarsam nem ugyanabba a kozepiskolaba jart mint en. Mi nekunk egy szar matektanarunk volt, le voltunk maradva mindig az anyaggal emelett allaandonb beteg volt es helyettesito tanar volt.

Kulontanarok meg korrepetalas nem letezik ugye?:DD Ha igazan akartad volna, nem buktal volna ki.

2018. szept. 30. 18:50
 18/25 anonim ***** válasza:

Csalj adót, jól teszed.

Ne fizess védelmi pénzt a maffiának.

A magyar államnak fizetni, egyenértékű azzal, mintha elégetnéd a pénzed, mert az égvilágon semmit nem kapsz cserébe, vagy amit kapsz, annál sokkal jobbat kaphatsz a piacokon.

Aki nem fizeti be az adót, az nagyon is jól teszi, jobb irányba tereli az országot. Ha senki sem fizetne, kiürülne a "húsosfazék", és felkopna a komcsik álla.

2018. szept. 30. 20:00
 19/25 anonim ***** válasza:

A különtanárhoz is pénz kell.

Persze,ha nem kellene ennyi adót fizetni,talán jutna is rá.

2018. szept. 30. 20:09
 20/25 anonim ***** válasza:

"Ha nincs adó, akkor nincs rendőrség és börtönök sem, ergo minden bűnöző szabadon mászkál, bármikor megölhetnek, megerőszakolnak stb."

Ezt úgy is meg lehet közelíteni,ha kevesebb az adó,akkor jobban élnek az emberek,kevesebben fognak bűnözni,mert mondjuk munkából meg lehet élni.

2018. szept. 30. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!