Adócsalás? Sajnos eljutottam arra a pontra, hogy ezen gondolkozom.
Azt az életet élem hogy 3 hónapig keményen dolgozom (alkalmi munka), csinálhatnám egész éven át is vagy teljes munkaidőben, de én azt választom, hogy az év többi részében inkább pihenek vagy a hobbimnak élek.
A lényeg hogy egy-egy ilyen alkalmi munkával megkeresek 10 millio Ft-ot, ami után adóznom kéne. Nem értek hozzá, de bruttó nettó alapján (66% kb.) akkor be kéne fizetnem ebből kb 3 millio ft-ot!! És ez az amit nem értek!! Én dolgoztam meg értem, keményen! És csak úgy adjak oda belőle 3 millio ft-ot az államnak??? Abból a 3 millio ft-ből biztosítva lenne az étkezésem több éven keresztül. Miért is kéne oda adnom? Nem értem. Valaki térítsen észhez, mert rossz útra térek és szimpatizálok az adócsalókkal, komolyan mondom megértem aki adót csal, jól teszi!
A befizetett, beszedett adókból működik az állam. Pár dolog, aminek igénybevétele számodra természetes, sőt te hőbörögnél elsőnek, ha nem juthatnál hozzá: óvoda, iskola, egészségügy (kórházak, mentők, stb) rendőrség, tűzoltóság, természetvédelem, honvédség, önkormányzatok, stb.
Nem véletlen, hogy adózást érintő kérdésekról nem lehet népszavazást kiírni, mert mindenki úgy gondolkozna, mint te és az állami rendszerek összeroskadnának és a nővérke nem kapna fizetést és pont ezért a Nav a legnagyobb hatalmú hatóság az országban.
És persze az adóból kapják a királyi fizetéseket a nyakunkon pöffeszkedő politikusbűnözők.
Nade a fő kérdés, hogy lehetne szétválasztani a rendszeren élősködőket a nővérkétől? Mivel a politikusbűnözők saját maguknak hozzák a törvényeket, kb. sehogy.
Ovoda - nincsenek gyerekeim
egészségügy - fizetem a TB-t havi 7000 Ft (ami mégsem 3 millio ft ugye, csak 76ezer!)
Rendőrség, tűzoltoság - életemben nem hívtam őket, ha meg leég a lakásom arra van biztosítás
Önkormányzat - kommunális adó, közös kötlség szemét díj
Katonaság felesleges.
Úthálózat - gépjármű adóból gazdálkodják ki
Tehát ismét kérdem én, miért adjak oda csak úgy 3 millio ft-ot a keményen megdolgoztt 10 millio ft-ból csak úgy ajándékba az államank? Mit ad nekem az állam olyat amiért már nem adóztam többszöresen??
Ha valaki lakást vesz abból a pénzből ami már egyszer meg lett adózva, azután is még külön fizessen 4% adót, mire fel?
Minden évben beszedik tőlem az építmény adót mert van egy garázsom, de hogy aszfaltozott utat csináljanak oda az 20 éve nem sikerült.
A nagycsaládosokat el kell tartani valakinek...
Ők használják az államot leginkább,de még adókedvezményt is kapnak,aki pedig a legkevésbé használja az államot,azt adóztatják a legjobban.
Nem érzed jogosan.
Az állam létezik és ennyibe kerül. Mindegy, hogy neked szükséged van-e most éppen a rendőrségre vagy tűzoltóra, állami apparátusra, hogy fontosnak tartod-e a katonaságot vagy sem. Ez nem olyan, mint egy étterem, hogy bemész de szerinted nem fontos a tűzjelző rendszer, hiszen arra a pár percre amíg ott vagy téged tuti nem érint, ha tűz üt ki a konyhán akkor lelépsz és kész - ezért kevesebbet vagy csak hajlandó fizetni az ételért. Akkor is ennyit kell fizetned ha sosincsen ott tűz, meg akkor is ha van éppen akkor és neked is kellenek a tűzoltók.
Az állam egy közösség.Együtt kell kifizetni azt, ami minden tagjának biztosítja a szükségleteket. Mert te is voltál gyerek és akkor igenis igénybe vetted az oktatástól az orvosi rendszerig mindet amit nyújtott. Neked is vannak hivatalos ügyeid, te is közlekedsz az állam által épített utakon az önkormányzat fizette közvilágításban és használod a tömegközlekedést.
De legyen, tételezzük fel, hogy mindenért fizetni kell konkrétan akkor amikor valaki igénybe akarja éppen venni. Kezdődik azzal, hogy a lakásod állami területen van, tehát adót kell érte fizetned - kommunális adó most is van - az önkormányzatnak. Amint kinyitod az ablakodat vagy ajtódat, fizethetsz a levegő tisztaságának ellenőrzését végző rendszerekért, hivatal munkájáért, hiszen neked is olyan levegő kell, amit nem szennyezhettek el gyárak vagy a kipufogó füst mértéktelenül. Ha éjjel mész ki, akkor ugyebár fizethetsz rögtön a közvilágításért vagy mehetsz elemlámpával. Persze amint rálépnél egy járdára vagy úttestre, jön a következő fizetni való. Az élelmiszereiden megjelenne egy külön összeg az árban, ami az élelmiszer felügyelet díja, hogy ne mérgezhessenek le téged akármivel, csak mert úgy olcsóbb előállítania a cégnek. A vásárolt ruhák, műszaki cuccok és minden más is drágább kellene legyen számodra, hiszen valamiből fizetni kell azok beérkeztetését az országba, hgy ne csak lopott vagy hamis áruk legyenek a polcokon. És mehetnénk tovább mindenben.
Ha nem tetszik, hogy adózol, menj Afrika valamelyik kiesebb részére! Ott nem fognak levonni tőled semmit, nem fog az állam az adózással sanyargatni. Max kirabolnak, megölnek és a kutyát sem fogja érdekelni.
Oktatasrol ne beszelj nekem, mert ha valodi otkatast kaptam volna akkor ugy kezdtem volna az egyetemet hogy tudom mi az az integralas. Ehelyett elso felevben mar kibuktam.
GYerekorvos - mint irtam nincs gyerekem, az hogy meg a szuleim fizettek utanam az mar tortenelem! Senki nem kerte oket foleg en nem hogy hozzanak a vilagra.
Uthasznalat, mar irtam, fizetem a geppjarmuadot, autopalya matriocat, mit akarsz meg ???
Vilagias - kommunalis ado mire van haho??
Allam foldje: ha megvettem egy foldet az allamtol akkor az hagy legyen mar az enyem es hagy csinaljak epitsek rajta azt amit akarok.
Ha a gyarak szennyeznek, akkor oket szabalyozzak, oket sulytsak adoval ne engem. Persze megertem ha kapzsi az allam es inkabb lefont 10 millio magyar emmbert 1 ft-ot havonta (ami havi 10 millio), mimthogy pakstol elkerjen 1 millio ft-ot havonta. Hat persze hogy en is a 10 millat valasztanam a havi 1 ft kivetett adoval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!