Mi történik, akkor amikor mamám hajléktalan lesz? Köteles vagyok e gondozni?
ha megveszed a tulajdonjogot (csak!) akkor maradhat, hisz övé a haszonélvezet
ha mindekettőt megveszed, akkor kiteheted
Logikai bukfenc van a dologban..
"Ha én megveszem tőlük a fele részt, akkor utána mamámnak már nem lesz semmilyen vagyona, csak a nyugdíja meg a haszonélvezetért kapott pénze, illetve a tartási szerződés a fickóval."
Mondod: a lakás fele a Tied.
Ha megveszed a (MÁSIK!) fele részt, akkor miről is szól az eltartási szerződés??
Akkor okafogyottá válik az eltartás, mert nincs miért eltartani, nincs már meg a lakás azon fele, amely az eltartás ellentétele.
A haszonélvezet nem örökölhető...
Én nem, de lehet Te érted, és értelmezni tudod, amit írtál.
És amikor beszéltetek erről, akkor mit mondtak, hol fog lakni utána a mama? A te védelmedben is úgy menj bele a vételbe, ha egy ügyvéd előtti megállapodás készül a fickó és a mamád között, hogy a továbbiakban a mamád lakhatását, ellátását továbbra is a fickónak a kötelessége biztosítani.
Egyébként pont ilyen helyzetek miatt nem szokták előre ráiratni a lakás tulajdonjogát az eltaróra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!