Diákhitel 2 felmondás, elállás, hitelösszeg csökkentés?
Felvettem a diákhitel 2-t /ez a kötött felhasználású/, de két hét alatt rájöttem h nem ez a szak, ami nekem való, úgyhogy, ha van rá lehetőség, inkább otthagynám már most, és elmennék dolgozni, aztán újrafelvételiznék.
Sajnos elállni már nem tudok a szerződéstől, letelt a két hét, viszont elvileg szeptember 30-ig módosíthatom a hitelösszeget.
A tandíjam 300 000 ft egy félévre,ennyi hitelt is vettem fel. Ha ezt módosítom 1 forintra /vagy ha nem lehet ilyen picire, akkor 10-50 ezerre/, a maradék részt pedig nem fizetem be saját számláról, mi történik? Megszűnik a hallgatói jogviszonyom, kirúgnak az egyetemről..? Erről nem találtam információt.
Információ még, azoknak, akik nem diákhitelesek, aug 30 volt a határidő, diákhiteleseknek okt közepe. /fizetési határidő/
"A Hitelszerződés alapján a Hitelező a Hitelfelvevő ellenkező rendelkezéséig mindaddig folyósítja a Hitelt, ameddig a Hitelfelvevő a Rendelet 3. § (1)-(2) bekezdésében foglalt folyósítási feltételeknek megfelel, és a Rendelet 4. § (1) bekezdése szerinti jogosultsági ideje fennáll. A Hitelfelvevőt egyoldalú szerződésmódosítási jog illeti meg a jogosultsági ideje alatt a Hitel összegére vonatkozóan, a Rendeletben, illetve az Üzletszabályzatban foglalt rendelkezések szerint. A Hitelfelvevő ezen jogával szeptember 30-ig és február 28-ig élhet az adott tanulmányi félév vonatkozásában, azonban az így módosított Hitel összege sem haladhatja meg a felsőoktatási intézmény részére fizetendő képzési költség összegét."
ebből kifolyólag gondolom, h tudom módosítani az összeget még tíz napig.
“A Diákhitel2 legmagasabb összege tanulmányi félévenként a felsőoktatási intézmény részére igazoltan fizetendő képzési költségnek megfelelő összeg, legalacsonyabb összege pedig 1000 Ft. A Hitelfelvevő e két érték között szabadon megválaszthatja, mekkora hitelösszeget szeretne igényelni.”
Szóval 1000 forintra módosíthatod az összeget ! :)
Bocsánat amikor még én vettem fel nem volt ilyen hogy változtathatok rajta, most néztem utánna.
#1es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!