Helyes ez a "felmondás", rendben van ez így? Többi lent
Átvertek, és mehetsz a munkaügyi bíróságra! Sőt!
Ha betegácsiban vagy, akkor nem vehetnek szabadságban, ebben az esetben ki kell fizetniük azt.
A közös megegyezésben a közös megegyezés részét képezi, hogy mikori hatállyal történik az. Lehet ez akármilyen dátum, vagy akárhány nap.
"Ha betegácsiban vagy, akkor nem vehetnek szabadságban,"
Lejárt az 1 év táppénzem - már nem táppénzen vagyok, hanem egyszerűen keresőképtelen.
De a leszázalékolásra pont ezért nem adtam még be a papírt, mert jelenleg - mivel szabadságon vagyok - elvileg még van keresetem.
Mondjuk azt nem értem, miért adták ki a szabit, amikor nekik is jobb lett volna, ha kifizetik: hamarabb megszabadultak volna tőlem, így hamarabb felszabadul a státusz - gyorsabban felvehettek volna a helyemre valakit.
Akkor úgy írom: KERESŐKÉPTELEN ember nem mehet szabadságra.
Szabadsággal elismered a keresőképességet, így kockázatos. Dolgozó ember megy szabadságra.
Hát igen, ezt éreztem én is, hogy itt valami nem stimmel, csak mivel azt az infót kaptam - független helyekről - hogy a leszázalékolás független attól, hogy mily módon szűnik meg a munkaviszonyom, és végkielégítést sem kapok, ezért "mentem bele" a dologba.
Továbbra is az a helyzet, hogy állítólag beküldték a munkaviszony megszüntetésének kezdeményezését közös megegyezéssel - mindezt korábban, mint ahogy én aláírtam, hogy átvettem a papírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!