Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Helyes ez a "felmondás",...

Helyes ez a "felmondás", rendben van ez így? Többi lent

Figyelt kérdés
Nemsokára lejár az 1 év táppénzem, sajnos nem tudok sem saját, sem más munkakörben visszamenni dolgozni, műtét előtt állok. Munkahelyem rá akar venni, hogy közös megegyezéssel szüntessük meg a munkaviszonyt és kiadja a szabadságot. Az orvos további betegállományban tartana (ellátmány nélküöl, ezt csak azért írtam, hogy nem gyógyultam meg szerintük sem), leszázalékos sem kizárt. Kérdésem. jól van ez így, hogy még az aláírásom sem kell a közös megegyezéses felmondáshoz (ezt mondják), illetve, hogy a leszázalékolásnál ez számomra nem lesz-e hátrány, hogy "közös megegyezéssel" szűnt meg a munkaviszonyom és nem munkáltatói felmondással? Előre is köszi a választ vagy ha megmondjátok, hogy kitől, hol tudnék ennek utána járni? (Liga szakszervezet csak tagoknak nyújt jogsegélyt - legalábbis a honlapon ezt írják.)

2018. szept. 13. 11:48
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Átvertek, és mehetsz a munkaügyi bíróságra! Sőt!

Ha betegácsiban vagy, akkor nem vehetnek szabadságban, ebben az esetben ki kell fizetniük azt.

A közös megegyezésben a közös megegyezés részét képezi, hogy mikori hatállyal történik az. Lehet ez akármilyen dátum, vagy akárhány nap.

2018. okt. 9. 15:03
 22/26 anonim ***** válasza:
Mondhatod, hogy pszichológiai és egyéb nyomás alatt is voltál, és amúgy is szabálytalan volt az egész, így semmis a közös megegyezés. Ha úgy érzed, hogy a fiaddal rosszul bánnak emiatt, átírathatod egy másik suliba.
2018. okt. 9. 15:18
 23/26 anonim ***** válasza:
Már csak azért is, mert szabival aktív állományba kerültél (papíron keresőképes), viszont leszázalékolás esetén ez kizáró ok.
2018. okt. 9. 15:22
 24/26 A kérdező kommentje:

"Ha betegácsiban vagy, akkor nem vehetnek szabadságban,"

Lejárt az 1 év táppénzem - már nem táppénzen vagyok, hanem egyszerűen keresőképtelen.

De a leszázalékolásra pont ezért nem adtam még be a papírt, mert jelenleg - mivel szabadságon vagyok - elvileg még van keresetem.

Mondjuk azt nem értem, miért adták ki a szabit, amikor nekik is jobb lett volna, ha kifizetik: hamarabb megszabadultak volna tőlem, így hamarabb felszabadul a státusz - gyorsabban felvehettek volna a helyemre valakit.

2018. okt. 10. 09:36
 25/26 anonim ***** válasza:

Akkor úgy írom: KERESŐKÉPTELEN ember nem mehet szabadságra.

Szabadsággal elismered a keresőképességet, így kockázatos. Dolgozó ember megy szabadságra.

2018. okt. 11. 06:55
 26/26 A kérdező kommentje:

Hát igen, ezt éreztem én is, hogy itt valami nem stimmel, csak mivel azt az infót kaptam - független helyekről - hogy a leszázalékolás független attól, hogy mily módon szűnik meg a munkaviszonyom, és végkielégítést sem kapok, ezért "mentem bele" a dologba.

Továbbra is az a helyzet, hogy állítólag beküldték a munkaviszony megszüntetésének kezdeményezését közös megegyezéssel - mindezt korábban, mint ahogy én aláírtam, hogy átvettem a papírt.

2018. okt. 12. 08:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!