Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Köteles vagyok elfogadni hogy...

Köteles vagyok elfogadni hogy menjek haza két órával korábban a munkából, de menjek vissza este hatra két órát melózni? Ugyanannyi pénzért?

Figyelt kérdés

Köteles vagyok elfogadni azt hogy van egy munkaidőm 7-15h, és a főnök azt akarja adott napon menjek haza már 13kor vagyis két órával korábban, de menjek vissza este 18ra és melózzak 20hig?

És mindezért persze egy fillérrel se fizetne többet, mert az munkaidőm összességébe marad 8 óra.

Jogász megkérdeztem, azt mondta ez osztott munkáltatásnak minősül, ami csak akkor lehetséges, ha már a szerződésben külön erre kitértek. A szerződésben ilyen nincs vagyis ez nem lehetséges.

Ezt jeleztem a főnöknek aki flegmán közölte ő nem jogászkodik csinálom ahogy mondja vagy búcsút veszünk egymástól.

Mik a cselekvési lehetőségek?

2018. szept. 13. 10:12
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
És akkor még mondják h munkarőhiány van. Hát az ilyen cégeknél mint ez is legyen is.
2018. szept. 13. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!