Ilyenkor ki (lenne) a hibás?
Nem vagyok egy tajparaszt állat,csak érdekel ,hogy egy ilyen helyzetben ki lenne a hibás.
Tegyük fel ,megy egymással szemben 2 ember. Egy debella 2 ajtós szekrény (izmos,nagydarab férfi) ,meg egy vékony nő. Mivel mindketten egyenesen mennek pont elkapják egymás vállát ,amitől a nő elesik és eltörik a keze. Ki a hibás? Egyikük sem ment odébb ,ezért lett a "baleset". Az valószínűleg a testalkatnak köszönhető,hogy a nő esett el,de úgytudom nincs olyan törvény/jogszabály ami testalkat szerint külön kezelné az embereket.
Jogi oldalról nézve érdekel a dolog
#1 - Nemértem mit keresel ebben a kategóriában.
#2 - Igen,énis arra számítottam ,hogy olyan válaszok fognak jönni ,akik a nőt védik,csak mert nő :D
Viszont valamilyen jogi út/eljárás biztosan van.
Véletlen baleset, amiben egyformán "vétkesek" illetve egyformán ártatlanok. Van ilyen, ez nemtől, testalkattól független.
Ha a nő valamiért bíróság elé vinné az ügyet, akkor a bíró is így döntene, mert nem volt benne szándékosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!