Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A haszonélvezet jog minden...

A haszonélvezet jog minden esetben nagyobb a tulajdoni jognál? Anyám veri a mellét a semmire.

Figyelt kérdés

A mostani házunkon a tulajdoni jog az enyém, mert én kaptam vissza apámtól a családi házat, a haszonélvezeti jog az anyámé, mert akkor még kiskorú voltam.

Már csak ketten vagyunk itt, mostanába én vagyok a rossz gyerek, aki költözzön el, meg adjam el a házat, neki is legyen valami pénze, közben ő volt eltartva ebben a házban, évekig munkanélküli volt, itthon ült a seggén, semmi munkát nem keresett magának,

De a házon se lett 10 év óta semmi csinálva, még egy ablak se lefestve kb.

Szóval azon kívül, hogy csak a semmire játsza az agyát valóban meg van kötve minden oldalról a kezem a haszonélvezeti joga miatt?

Köszönöm

23L

2018. aug. 8. 20:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
32%
Őszintén köszönöm tizenegyes. Gyönyörű vers.
2018. aug. 8. 20:36
 12/19 A kérdező kommentje:

Jaj emberek, megint játszátok itt az erkölcscsőszt. Nekem nem kell sem a pénz, sem a ház, felőlem ott lakhat, éljen adja ki, a tökömet érdekli.

A 10 év alatt 3-at, ha dolgozott itt folyamatosan...

Csak az bánt, hogy úgy teszi magát, mintha lenne mire, és ezt ettől szebben nem tudom megfogalmazni.

Téma lezárva, köszönöm.

2018. aug. 8. 20:42
 13/19 anonim ***** válasza:
27%
Engem meg az bánt, hogy te úgy teszed magad mintha lenne mire, pedig nagyon nincs.
2018. aug. 8. 20:45
 14/19 anonim válasza:
49%
Jó nyomi válaszadók vannak úgy látom xd nyugi kérdező, anyáddal van a baj nem veled 😁
2018. aug. 8. 20:53
 15/19 anonim ***** válasza:
45%
A kérdésedben még azon rinyáltál, hogy meg van kötve a kezed a haszonélvezete miatt.:D Nem kell a melléduma, inkább engedd lejjebb az orrod, mielőtt pofára esel a kutyasz..rban.
2018. aug. 8. 20:54
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Én is mindig ezt hallom, hogy erősebb a haszonélvezeti jog. De miben is?
2018. aug. 8. 20:57
 17/19 anonim ***** válasza:
84%
Olvass utána, 16-os, a google a barátod. Ahogy a kérdezőnek is.
2018. aug. 8. 21:02
 18/19 anonim ***** válasza:
69%
Egyszerű: a haszonélvező használhatja a lakást-akkor is ha a tulaj nem akarja. Magyarán: ha a haszonélvező azt akarja, hogy a tulaj költözzön ki, akkor kötelessége elhagyni a lakást. Szóval a tulaj cseszheti. Eladhatja a lakást, de ettől a haszonélvezeti jog nem fog változni, a haszonélvező a tulajdonosváltás ellenére is maradhat az otthonában.
2018. aug. 8. 21:20
 19/19 kovpet ***** válasza:
67%

Nincs olyan, hogy az egyik jog erősebb vagy a másik. A haszonélvezet más mint a tulajdonjog, de nem erősebb vagy gyengébb annál.

A tulajdoni lapot láttad amúgy? Csak mert:

"a haszonélvezeti jog az anyámé, mert akkor még kiskorú voltam"

attól még nem lesz haszonélvező valaki, hogy a tulajdonos kiskorú, sőt, nem is lehet korlátozni a kiskorút a jogában, csak a gyámhivatal engedélyével. Nézz utána a pontos jogi helyzetnek szerintem.

Továbbá:

"aki költözzön el"

ezt kérheti, de:

"meg adjam el a házat, neki is legyen valami pénze"

ezt egyrészt nem, másrészt ha el is adnád, akkor sem neki lenne pénzed, hanem neki. Mert ő haszonélvező ugyan, de a ház a te tulajdonod, így ha azt eladod, akkor a befolyt pénz a tied.

Szerintem beszélj ügyvéddel, hogy mik a lehetőségeid.

2018. aug. 9. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!