A haszonélvezet jog minden esetben nagyobb a tulajdoni jognál? Anyám veri a mellét a semmire.
A mostani házunkon a tulajdoni jog az enyém, mert én kaptam vissza apámtól a családi házat, a haszonélvezeti jog az anyámé, mert akkor még kiskorú voltam.
Már csak ketten vagyunk itt, mostanába én vagyok a rossz gyerek, aki költözzön el, meg adjam el a házat, neki is legyen valami pénze, közben ő volt eltartva ebben a házban, évekig munkanélküli volt, itthon ült a seggén, semmi munkát nem keresett magának,
De a házon se lett 10 év óta semmi csinálva, még egy ablak se lefestve kb.
Szóval azon kívül, hogy csak a semmire játsza az agyát valóban meg van kötve minden oldalról a kezem a haszonélvezeti joga miatt?
Köszönöm
23L
Jaj emberek, megint játszátok itt az erkölcscsőszt. Nekem nem kell sem a pénz, sem a ház, felőlem ott lakhat, éljen adja ki, a tökömet érdekli.
A 10 év alatt 3-at, ha dolgozott itt folyamatosan...
Csak az bánt, hogy úgy teszi magát, mintha lenne mire, és ezt ettől szebben nem tudom megfogalmazni.
Téma lezárva, köszönöm.
Nincs olyan, hogy az egyik jog erősebb vagy a másik. A haszonélvezet más mint a tulajdonjog, de nem erősebb vagy gyengébb annál.
A tulajdoni lapot láttad amúgy? Csak mert:
"a haszonélvezeti jog az anyámé, mert akkor még kiskorú voltam"
attól még nem lesz haszonélvező valaki, hogy a tulajdonos kiskorú, sőt, nem is lehet korlátozni a kiskorút a jogában, csak a gyámhivatal engedélyével. Nézz utána a pontos jogi helyzetnek szerintem.
Továbbá:
"aki költözzön el"
ezt kérheti, de:
"meg adjam el a házat, neki is legyen valami pénze"
ezt egyrészt nem, másrészt ha el is adnád, akkor sem neki lenne pénzed, hanem neki. Mert ő haszonélvező ugyan, de a ház a te tulajdonod, így ha azt eladod, akkor a befolyt pénz a tied.
Szerintem beszélj ügyvéddel, hogy mik a lehetőségeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!