A haszonélvezet jog minden esetben nagyobb a tulajdoni jognál? Anyám veri a mellét a semmire.
A mostani házunkon a tulajdoni jog az enyém, mert én kaptam vissza apámtól a családi házat, a haszonélvezeti jog az anyámé, mert akkor még kiskorú voltam.
Már csak ketten vagyunk itt, mostanába én vagyok a rossz gyerek, aki költözzön el, meg adjam el a házat, neki is legyen valami pénze, közben ő volt eltartva ebben a házban, évekig munkanélküli volt, itthon ült a seggén, semmi munkát nem keresett magának,
De a házon se lett 10 év óta semmi csinálva, még egy ablak se lefestve kb.
Szóval azon kívül, hogy csak a semmire játsza az agyát valóban meg van kötve minden oldalról a kezem a haszonélvezeti joga miatt?
Köszönöm
23L
Szomorú.
Te se pattogj, kösz.
ne búsulj kérdező, majd csak meghal egyszer az édesanyád
Anyám, ki már a messzi végtelen vagy
S nem gyötrődöl, hogy nincs kenyér megint,
A haszonélvezet erősebb, viszont az állagmegóvás a haszonélvező kötelessége.
Egyébként lehet, hogy nem lenne hülyeség eladni a házat a haszonélvezete megváltásával, kérdés, anyád hány éves. A haszonélvezeti jog értéke ugyanis az életkortól függ. Ami pénzed marad, ahhoz neki már semmi köze, vehetsz magadnak egy kisebb házat vagy lakást belőle.
Azt azért megjegyezném, hogy neked még kevésbé van jogod verni a melled a házadra, te ugyanis végképp semmit nem tettél érte. Az, hogy ő néhány évig munkanélküli volt, nem jogosít fel arra, hogy lenézd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!