Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tegyek azért, hogy megkapj...

Dark Rose kérdése:

Mit tegyek azért, hogy megkapjam a pénzem?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Röviden: a szüleim elváltak, anyának lettem ítélve,apa gyerektartást fizetett. Aztán el telt pár év. Anya a munka miatt ki költözött külföldre én a suli miatt itthon maradtam. Szoval a gyerektartást mindig én kaptam a családi pótlékot is. Telt múlt az idő tovább nagykorú lettem. Aztán apa egyszer felajánlotta,hogy nyugodtan jelentkezzek be hozzájuk nyugodtan mehet oda a családi pótlékom legalább egybe hozza a gyerektartásommal és nekem se kell le járnom mindig vidékre a nagyszüleimhez mert oda voltam be jelentve.ÉN naiv mért is ne. Mondta hogy lakást akar venni szóval pont jó meg minden a helyzet. Mondtam neki rendben van. Alá íratott velem ezt meg azt. Meg lett az új ház az új lakcímem ahová be voltam jelentve. Oda ment a pénzem stb. El telt egy év és most jelen pillanatban 2 hónapja semmi pénzt nem láttam tőle. Vissza se ír fel se veszí a telefont. Aztán a nagymamámtól megtudtam most, hogy az a ház úgy lett hogy én be lettem jelentve oda mint ha apával élnék a feleségének van 2 gyereke és a kettő gyerekre és rám fel vette a CSOK kedvezményt. Amiről én semmit se tudtam, úgy hogy én sose laktam ott.Anyukám sajnos külföldről nem tud intézkedni és mondta, hogy ne foglalkozzak apámmal inkább. De én nem akarom hogy anyukám fizessen mindent. Nem akarom hogy ami pénz nekem és anyának járjon azt ne kapjuk meg. Milyen intézkedéseket tudok tenni? Hol tudom ki deríteni hogy a CSOK ot tényleg fel vették rám? Előre is köszönöm !

2018. aug. 6. 15:59
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
38%

Ahogy már írták: a családit sürgősen kérd a saját nevedre, bankszámlára. (Ha nincs még, akkor nyiss egyet gyorsan, vannak teljesen ingyenesek vagy minimális költségűek is, pl. az OTP Alap számla, ha még nyitható, nincs számlavezetési díj; vagy a MagnetBanknál meg saját döntés, hogy mennyit fizetsz havonta 0 és 1000 Ft között; a Raiffeisennél is van egy ún. Alap számlacsomag. Szóval nézz körül.)

Amiről pedig nem esett még szó: a gyerektartás a felsőfokú tanulmányok befejezéséig jár, pontosabban az első szakma/végzettség megszerzéséig. Vannak még bonyolító tényezők, de az nálad még biztos nem releváns.

Úgyhogy írjon anyukád egy hivatalos felszólító levelet apádnak (tértivevényesen), hogy az elmaradt két hónapot 8 napon belül rendezze, ellenkező esetben jogi úton fogja behajtani. Azt is bele lehetne írni, hogy a továbbiakban a gyt-t a te számládra utalja minden hónap 10. napjáig. (Igazából ez ilyenkor már nem gyerektartás, hanem rokontartás, de ez most lényegtelen.)

A CSOK-kal kapcsolatban tényleg elég necces a helyzet, kérdés, hogy mit írtál alá pontosan.

Viszont azt érdemes lenne hozzáértőtől megkérdezni, hogy milyen esetekben kell visszafizetni a CSOK-ot. Mert ha például akkor is, ha te kijelentkezel abból az ingatlanból, ergo már nem három gyerek lesz ott, csak kettő, akkor apádat ezzel szépen sakkban lehet tartani, egyből szívesebben fog fizetni, akár még az eddiginél magasabb összeget is...

2018. aug. 8. 00:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!