Mit tegyek azért, hogy megkapjam a pénzem?
Először is: mekkora egy büdös paraszt már apád.......
Másodszor: Postás viszi a pénzt? Ha nem a szülőddel/gyámoddal/eltartóddal élsz egy fedél alatt,akkor kérvényezheted,hogy te kapd meg a pénzt,csak ahhoz nyilván mindenek előtt egy lakcímváltás kéne... Bankszámlád nincs?
Én például apuval élek együtt,de máshová vagyok bejelentve és (mivel elmúltam 18) ezért az én számlámra jön a családi. Akkor te most nem velük laksz ugye?
1, Ha együtt éltél apáddal, nem kellett volna tartásdíjat fizetnie, ellentétben anyáddal, akinek viszont igen.
2, A CSOK-ot lehet nagykorú gyermek utan is igényelni, 25 éves korig, és a nagykorú gyermek bármikor elköltözhet.
3, Épeszű ember nem ír alá semmit, amit nem olvasott el.
4, Kb semmit nem tudsz tenni
"Ha együtt éltél apáddal, nem kellett volna tartásdíjat fizetnie, ellentétben anyáddal, akinek viszont igen."
Nem élt együtt az apjával egy percig sem, egyébként pedig lényegtelen, bírósági ítélet van a gyerektartásról, az mindaddig érvényben van, amíg más ítélet nem születik.
"2, A CSOK-ot lehet nagykorú gyermek utan is igényelni, 25 éves korig, és a nagykorú gyermek bármikor elköltözhet."
Akkor igényelhető, ha az igényléskor ott is lakik. A kérdező egy percet nem lakott ott, így ez visszaélés. A különbözetet kamatostul vissza kell fizetni.
"3, Épeszű ember nem ír alá semmit, amit nem olvasott el."
Ez jogos. Ettől függetlenül, ha a saját apjában se bízhat egy fiatal, akkor kiben?
"4, Kb semmit nem tudsz tenni"
De, meg lehet fenyegetni apukát, ill a bírósághoz lehet fordulni az elmaradt tartásdíj miatt. Ha a családi pótlék is apuka számlájára ment (amit nem értek, miért), de nem adta oda, azt pedig az államkincstárnál lehet bejelenteni, apuka ugyanis nem jogosult rá a különélő gyerek után. Szépen vissza kell fizetnie, te pedig kérd a saját számládra. Egyébként szintén az államkincstárnál lehet bejelenteni a csokkal történt visszaélést, bár ez kétélű fegyver, ugyanis aláírtál különböző papírokat. A földhivatalban meg lehet nézni a tulajdoni lapot, csokos ingatlanra az állam jelzálogjogot jegyeztet be.
7!
Aláírta, hogy ott lakik, ergo csalt, okiratot hamisított. Magát jelenti fel? 2 havi családi pótlék és 2 havi tartásdíj miatt? Jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!