Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Legális-e korrepetálást tartani?

Legális-e korrepetálást tartani?

Figyelt kérdés

Arról lenne szó, hogy eddig tudomásom szerint nem lehetett legálisan, vagyis hogy fekete keresetforrásként tartották számon.

Nekem meg kéne egy kis pénz és szeretnék kémiából korrepetálást adni néhány rászoruló embernek és szeretném hirdetni is magam, de nem akarom hogy az APEH rám szálljon.

Állítólag most lett egy Fidesz rendelet mely szerint legális lenne amit csinálnék, de ebben nem vagyok teljesen biztos.

Kérlek segítsetek hogy, hogy is van ez.

2010. jún. 19. 23:25
 1/7 tetro ***** válasza:
én nem tudok róla, hogy lenne ilyen rendelet...
2010. jún. 19. 23:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha "háztartásban végzett munka" vagy valami ilyesmi jogcímen csinálod. Nem kell adózni utána, de be vagy jelentve. De nézz utána illetékes fórumokon. Ez ugyanis nem az :)
2010. jún. 20. 00:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Legális, csak adózni kell utána. De értem a kérdésed. Nem hiszem, hogy hoznának ilyen rendeletet, hiszen a jövedelem mindig adóköteles.
2010. jún. 20. 00:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindig is lehetett legálisan, csak éppen senki nem úgy csinálta, pont azért, hogy ne kelljen adózni még az után a kis pénz után is (nem beszélve arról, hogy a vállalkozói/cég fenntartás valszleg többe is kerül havonta, mint amennyi ebből bejön).

Akik engem korrepetáltak, azok nem is hirdették sehol, hanem csak az ismerősökön keresztül hirdették magukat. Tanárok voltak egyébként az iskolában, csak mivel abból ugye nem lehet megélni, így ezt csinálták délután :P

2010. jún. 20. 01:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Jaj, miért válaszol az, aki egyáltalán nincs képben? :(

EDDIG az volt a gyakorlat, hogy minden bejelentett munka egyúttal adóköteles is.

MOSTANTÓL a Fidesz azt szeretné megoldani, hogy az ilyen jellegű munkák bejelentve adómentesek legyenek. A 29 pontos akciótervének a 4. pontja így szól:

"4. Bevezetik az adózáson kívüli jövedelem fogalmát: ha valaki más embernek ad munkát, hogy gyakorlatilag a házi, ház körüli munkában segítsen, akkor ebben a viszonylatban nem kell semmilyen közterhet fizetni."

Azt viszont nem tudom, hogy pontosan mikor vezetik be, de az se kizárt, hogy már életbe lépett, nézz utána!

És ilyen jellegű kérdéseket talán ne ide tegyél fel, mert a jószándékú, de rosszul informált emberek félrevezethetnek és ez ehhez túl fontos kérdés :)

2010. jún. 20. 11:20
 6/7 tetro ***** válasza:
Eddig semmi nem lépett életbe, amit a Fidesz ígért. Mint minden munka az oktatás is adóköteles. És igen, képzeld tényleg tudunk mi is róla, hogy a Fidesz ilyesmivel kampányolt. Fura módon eddig semmi nem lett belőle. Ráadásul a korrepetálásra szerintem ez a házkörüli munka dolog nem is érvényesíthető...
2010. jún. 20. 12:20
 7/7 anonim ***** válasza:

"Jaj, miért válaszol az, aki egyáltalán nincs képben? :( "

És te mi a nyavajáért válaszolsz hülyeségeket? Mi köze a korrepetálásnak ahhoz, hogy valaki munkát ad másnak? A tanár ha korrepetál mégis kinek ad munkát? Ki írta, hogy adómentes lesz? Bevezették már ezt a rendeletet? Mit okoskodsz és hüledezel, te agyoninformált?

2010. jún. 20. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!