Mit csinálnátok, ha tudomást szereznének arról, hogy egy kocsma osztálytársaitokat, vagy más 18 éven aluli ismerősötöket vizipipával és tömény szesszel kiszolgálja (határ nélkül)?
Pedig versenyjogi szempontból igenis teljesen igaza van a Kérdezőnek. Ne a tisztességes vállakozó kerüljön hátrányba a piaci versenyben. Vagy minden vállakozónak legyen szabad, vagy egyiknek sem. A társadalmi szerződéseknek átláthatónak és egységesnek kell lennie. Itt már nem is csak a gyerekekről van szó, hanem a szabad verseny tisztaságáról. A kocsma terjesszen elő törvénymódosítást, írassson fizetett szakértőkkel szakcikkeket, kampányoljon, csatlakozzék a szórakoztatóipari érdekvédő testületekhez, szóval vannak jogai, de amíg a törvény vonatkozik az üzleti vetélytársakra, addig igenis vonatkozik őrá is, ne a kiskapukat keresse. A jogalkotási folyamatba beleszólhat, érdekeit képviselheti, de addig igenis elvárható tőle a jogkövető magatartás, mert különben saját vetélytársaival szúr ki.
Én is úgy tudom, hogy a Fogyasztóvédelem ellenőrzi ezeket a dolgokat, próbavásárlással. Igen, úgy tudom, az észszerűség keretei között elfogadnak névtelen bejelentést (mérlegelik az életszerűséget).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!