Én vagyok tudatlan, vagy a cég/gyár könyvelői azok?
Órás böngészések után arra jutottam hogy 16 év felett, és/de 18 év alatt lehet vállalni állandó munkaviszonyt délelőttös (6h-14h) és délutános (14h-22h) műszakban is (2 műszakban ugyebár), csak túlórázni nem lehet, avagy max heti 40 órát lehet dolgozni.
Nos a cégnél úgy tudják, hogy 18 alatt csak délelőttös műszakba lehet menni. /Ezért nem akarnak felvenni/
De elvileg 18 alatt csak éjszakaiba nem lehet menni, azt sehol se olvastam, hogy délutáni műszakba sem.
Erről kérdezném a véleményeteket.
Pedig diákmunkán itt vagyok jelenleg, munkaszerződés szerint augusztus végéig, aztán mennék esti tagozatra és állandó munkásként idejönni, de állandóba meg nem akarnak. Pedig tudják hogy jó munkaerő vagyok és lennék is.
16/F
Neked van igazad, máskülönben a diákmunkásoknak sem engednék sehol a délutános műszakot.
Osztom az első hozzászóló meglátását, csak délelőttbe kellesz nekik és csak kerestek egy kifogást.
Köszönöm a válaszát az #1 meg neked is!
Csak mert gyár, és csak mert a felének 8 általánosa van ilyen h*lyének kell nézni az embert?
Attól hogy nem tud gyökkel osztani egy ember, attól még lehet értelmes, és tud jól dolgozni napi 8 órába.
Erre még az is rátesz, hogy munkaerő-hiány van náluk, de azért se.. Azért kicsit frusztráló tud ez lenni.
Ehhez a könyvelőnek mondjuk nem sok köze van.
Kérdezd meg a főnököt, miért nem akar.
114. § (1) A fiatal munkavállaló számára éjszakai munka, valamint rendkívüli munkaidő nem rendelhető el.
(2) A fiatal munkavállaló napi munkaideje legfeljebb nyolc óra lehet és a több munkaviszony keretében történő munkavégzés munkaidejét össze kell számítani.
(3) A fiatal munkavállaló számára
a) legfeljebb egy heti munkaidőkeretet lehet elrendelni,
b) négy és fél órát meghaladó beosztás szerinti napi munkaidő esetén, legalább harminc perc, hat órát meghaladó beosztás szerinti napi munkaidő esetén, legalább negyvenöt perc munkaközi szünetet,
c) legalább tizenkét óra tartamú napi pihenőidőt kell biztosítani.
(4) A fiatal munkavállaló esetében a 105. § (2) bekezdésében és a 106. § (3) bekezdésében foglaltak nem alkalmazhatók.
#1 vagyok.
Ne erőltesd! Ezt hívják úgy hogy "jellemtelen", vagy "gerinctelen". Nem merik a szemedbe mondani hogy nem és kész, inkább hazudnak. Mert ugye nem gondolod hogy csak tévednek? Nekem azonnal elmenne a kedvem még attól is, hogy ilyen helyen dolgozzam. Fejétől bűzlik a hal, tehát a kollégák jelleme sem fog nagyon eltérni ettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!