Örökséggel kapcsolatosan tudatlan vagyok?
Figyelt kérdés
Ha a halálos beteg apámnál eléri a testvérem, hogy a házának a ráeső részét (1/2 az anyámmal) ajándékozza a semmirekellő fiának, követelhetem én azt, hogy a testvérem fizessen ki engemet és akkor az övék lehet a ház? Lehet nem túl jól fogalmaztam, de valahogy ez a helyzet.2016. szept. 10. 16:31
1/6 anonim válasza:
A köteles részre igényt tarthatsz akkor is, de ehhez pert kell indítani a hagyatéki tárgyalás során.
Mondjuk érdekes gondolat, apad még meg sem halt....
2/6 A kérdező kommentje:
Igen tényleg érdekes, nem én töröm ezen a fejemet. Én itt lakok velük, ő meg már 1995-ben Bp-re ment. Lett egy házasságon kívüli gyereke, aki még leérettségizni sem hajlandó, meg dolgozni sem. Elvárná, hogy én mondjak le mindenről, mert ha nem fogjuk tudni megbeszélni a dolgokat, diliházba zárat, mondja ő. Én egyedülálló vagyok, nincs gyerekem, a szüleimről gondoskodom évek óta. Most kb. 3 hónapja leküldte a fiát, hogy az is legyen itt velük, mert én napközben dolgozom.
2016. szept. 10. 17:19
3/6 anonim válasza:
Aztán mégis hogy zaratna dilihazba?
4/6 A kérdező kommentje:
Biztos meg van erre is a forgatókönyve. Abba biztos vagyok, hogy az apánkkal alá fogja íratni az ajándékozási szerződést én majd csak akkor fogok ezzel szembesülni, ha hagyaték lesz. Nekem mindig kuss volt, én csak szolgának voltam jó, meg vagyok jó. A fia mögé bujik, közben a ház neki kell, mert a fiacskáját annyira nem érdekli mint a körmöm feketéje. De azt mondom én, hogy ember tervez, Isten végez!
2016. szept. 11. 09:30
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy válaszolt.
2016. szept. 11. 13:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!