Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Aláhamisításnak számít?...

Aláhamisításnak számít? Büntethető?

Figyelt kérdés

A szülő aláhamisíthatja a gyereke nevét, ha pl egy meghatalmazáshoz tanura van szüksége? Illetve a postán, a gyereke nevére érkező “saját kézbe” feliratu levelét átveheti úgy, hogy a gyereke kézírását odahamisítja?

Büntethető-e? Ha ilyet tapasztalok kell-e illetve tudok-e ezügyben valakihez fordulni?

#meghatalmazás #hivatalos irat #büntethető #Aláhamisítás #saját kézbe
2018. júl. 18. 11:50
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%

#29.:

Köszi. :)

És bocs a belepofiért, csak láttam, hogy éjszakai bagoly vagy; gondoltam, ki tudja, mikor érsz vissza ide, ne hagyhattam Hakapeszit időtlen időkig bizonytalanságban. :D

2018. júl. 19. 13:53
 32/48 anonim ***** válasza:
21%

30.

Igazad is van. Teljesen normális, hogy az anyát fel akarja jelenteni a 19 éves fia kis rifkéje.(Önjelölt "párja" egyelőre)

Úgy kell neki, miért is bánt vele tiszteletbeli családtagként, hogy postára is jár vele.

A párkapcsolat leglényegesebb minőségi jellemzője, hogy már tervezzük a párunknak tartott ember anyukájának a följelentését, igaz? Följelentjük, mint a sajátunkat szoktuk.

Mintha lenne valami a törvényekben a családtagokkal kapcsolatban, hogy nem ugyanolyanok, mint a mindenki mások.

Anyák, vigyázat! Jön a fiaitok barátnőinek új generációja.

2018. júl. 19. 14:52
 33/48 anonim ***** válasza:
0%

28.

Hú de okos vagy. Nekem ez eszembe se jutott. De minek írjak meghatalmazást?

Szóban meghatalmaztam az asszonyt, ha olyasmi van, írja alá helyettem. Én nem fogom beköpni, ő nem fogja elárulni, ennyi.

2018. júl. 19. 14:56
 34/48 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális, rendes hozzászólásokat. :)

32-es, te normális vagy? Semmit sem tudsz a részletekről, valamint ha tudnátok számolni, rájöhettetek volna, hogy a barátom nem 19, hanem 21 éves.

Az “önjelölt pár” dologról meg annyit, hogy még egyszer megkérdezném, te normális vagy?

Nem egyedül vagyok a kapcsolatban, szerinted ő nem kellett hozzá, hogy engem válasszon?!

Nevetséges vagy és sötét is..

2018. júl. 19. 17:25
 35/48 anonim ***** válasza:
0%

34

Amennyiben?

2018. júl. 19. 17:30
 36/48 anonim ***** válasza:
12%

35.

Az olyan hozzászólást is törölni kell, amiben a töröltetettre hivatkozás van.

Úgy néz ki, jót írtam, mert törölve lett.

Nyugodtan jelentgess csak fel akárkit, jót tesz a léleknek, gondolom. És egyből megelőzöd az anyós rovatba írogatós kérdéseidet is örökre. Ügyes vagy, kortól függetlenül.

2018. júl. 19. 18:34
 37/48 anonim ***** válasza:
61%

Én már nem kérdezem meg, hogy a 32-es normális-e. Egyértelmű, hogy nem az.

Elkezdtem reagálni a válaszára, de nem hinném, hogy fel tudja fogni.

"Teljesen normális, hogy az anyát fel akarja jelenteni a 19 éves fia kis rifkéje.(Önjelölt "párja" egyelőre)"

Először is: nincs jogod lekrvázni SENKIT.

Másodszor: gondolom, te szűzen házasodtál, a nászéjszakáig nem volt intim kapcsolatod senkivel. Baromi hihető, férfi létedre... - De még ha így is lenne, akkor is fel kellene fognod, hogy a 21. században már nem mindenkinél így működik.

Harmadszor: ahogy már a kérdező is írta, nem "önjelölt".

Negyedszer: akár csak a leírt okirathamisítás is ok lehet egy feljelentésre, ezen felül nem tudhatjuk, hogy miket csinált még a "kedves mama" a fiatalok kárára.

Ott kezdődik a baj, ha valaki ilyeneket MEG MER TENNI. Nem kell csodálkozni, ha a sértett/károsult fél pedig a hatóságokhoz fordul jogorvoslatért.

Nem enyhítő körülmény, hogy a SAJÁT GYEREKE ellen tesz rosszat valaki. A törvények MINDENKIRE vonatkoznak.

"miért is bánt vele tiszteletbeli családtagként, hogy postára is jár vele"

Mondd, hogy csak troll vagy. Légyszi.

Mert ember nincs a Földön, aki megtiszteltetésnek venné, hogy "a méltóságos asszony hajlandó volt elmenni vele együtt a postára"...

Ha meg mégis van egy-kettő, az sajnos nagy mértékű lelki problémára utal.

De itt be is fejezem, abszurd kitalációkra nem pazarlom az időt.

Pláne, hogy idő közben írt egy újabbat, ami szerint abból látszik, hogy igaza van, mert törölték. Fuck logic.

2018. júl. 19. 19:13
 38/48 anonim ***** válasza:
49%

#HakapesziM:

"Nekem ez eszembe se jutott. De minek írjak meghatalmazást?"

Mert ez a SZABÁLY, bammeg, azért.

Más kérdésekre írt válaszaidból tudom, hogy nem mindig vagy törvénytisztelő állampolgár, és szerinted ez teljesen rendjén van így.

De azért remélem, hogy azt fel bírod fogni, hogy mi lenne az országgal/világgal, ha mindenki így gondolkodna.

"Szóban meghatalmaztam az asszonyt, ha olyasmi van, írja alá helyettem."

A törvény nem ismer ilyet, hogy "szóbeli meghatalmazás".

Más nevében aláírást viszont igen - mint már írták többen is, ez az okirathamisítás tényállása.

"Én nem fogom beköpni, ő nem fogja elárulni, ennyi."

Először is: itt megint az látszik, hogy nagyon is jól tudod te, hogy törvényt sértesz, csak lexarod.

Másodszor meg: most lehet, hogy így áll a helyzet. De majd ha váltok, akkor lehet, hogy más lesz. A véleményed is. (Tiltakozhatsz, de a házasságok több mint fele válással végződik.)

2018. júl. 19. 19:20
 39/48 A kérdező kommentje:

37-es

Milyen törölt kommentről beszélsz?

Nem jelentgettem fel soha senkit, most sem az “tenne jót a lelkemnek”, szimplán csak annyi, hogy a “kedves” anyuka némi túlzásokba esett.

Nem titok, hogy én és a barátom (igen, aki 21 éves, ami az eddigiek szerint nagyon nagyon nagy dolog) komolyan tervezünk, ez nem egy átmeneti kapcsolat (hogy esetleg legyen még min lovagolni, én 23 éves vagyok), azért kellett ezt megkérdeznem, mert sajnos nem tiszta minden a nővel kapcsolatban és nem vagyok jogász, sem a barátom. Fel kell tudnunk készülni bármire vele kapcsolatban.

Én tényleg örülök, hogy valakinek megadatott a normális szülő-gyerek kapcsolat, de ne éljünk már álomvilágban, nem mindenkinél ez a helyzet.

Tudom, nehéz elhinni, hogy 2018-ban egy 21 és egy 23 éves ember komolyan gondolja a párkapcsolatát, sajnálom, hogy valaki beéri az egy éjszakásokkal, a magánnyal, vagy a munkájába szerelmes, ki mivel elégszik meg.

Ez meg az én véleményem, ez már nem feltétlenül 37-nek szól, korábban volt olyan akinek egy másik kommentelő magyarázta el, hogy létezik még olyan, hogy két ember egy pár.

2018. júl. 19. 19:22
 40/48 A kérdező kommentje:
Hű, közben látom jó sokat írtatok, na el is olvasom :D
2018. júl. 19. 19:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!