Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Aláhamisításnak számít?...

Aláhamisításnak számít? Büntethető?

Figyelt kérdés

A szülő aláhamisíthatja a gyereke nevét, ha pl egy meghatalmazáshoz tanura van szüksége? Illetve a postán, a gyereke nevére érkező “saját kézbe” feliratu levelét átveheti úgy, hogy a gyereke kézírását odahamisítja?

Büntethető-e? Ha ilyet tapasztalok kell-e illetve tudok-e ezügyben valakihez fordulni?

#meghatalmazás #hivatalos irat #büntethető #Aláhamisítás #saját kézbe
2018. júl. 18. 11:50
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
100%

#7es vagyok

Saját névvel vettem át,annyi hogy aláírtam hogy hozzátartozó...

Olyan nincs hogy más nevében ír alá az ember.

Az büntethető

2018. júl. 18. 12:12
 12/48 A kérdező kommentje:

Hát képzelhetitek, hogy a pofám leszakadt. Már amugy is van egy-két dolog az anyjával kapsolatban ami nem stimmel... de most meg ez?! Mellettem állt és azt mondja, hogy bal kézzel írja alá hogy teljesen úgy tűnjön. Egyébként egy erkölcsi bizonyítványról van szó.

Még egy kérdés, lehet ebből a feljelentésből enkünk bajunk? Mármint olyan hogy a végén mi kapjuk a pénzbírságot, vagy bármi, ami csak ront a helyzeten?

2018. júl. 18. 12:17
 13/48 A kérdező kommentje:
Itt még szó sem volt arról hogy aláírhatná úgy is.. ő is dolgozott ott, biztos hogy tudja hogy működik..
2018. júl. 18. 12:18
 14/48 anonim ***** válasza:
0%
Persze, mikor egy sima kérvényhez kell 2 tanú, egész nap rohangálhatsz érte. Idegen nem fogja letanúzni. Mire találsz ismerőst vagy családtagok elmegy az egész napod.
2018. júl. 18. 12:21
 15/48 anonim ***** válasza:
90%
Hivatalosan egy címen lakó családttag erkölcsi bizonyítványát akár postán, akár postástól simán átveheti meghatalmazás nélkül családtag, nem kell ehhez más nevét hamisítania.
2018. júl. 18. 12:23
 16/48 A kérdező kommentje:
Értem, de az egy dolog hogy nem kell odahamisítania a barátom nevét.. Megtette, tudom mert ott álltam mellette...
2018. júl. 18. 12:26
 17/48 anonim ***** válasza:
96%

1. Ha családtag, akkor elvileg átvehet majdnem mindent, de csak a saját aláírásával.

2. Más nevét aláírni minden esetben hamisítás, ami büntetendö.

3. Ha a párodat nem zavarja, akkor neked nem kell/szabad semmit tenni, mert két szék közt a pad alatt találod magad.

4. Ha öt zavarja, akkor nyisson saját postafiokót, illetve a postán szóljon, hogy a küldeményeit csak ö veheti át, az anyja nem. Ha ezután mégies odaadják az anyjának - akár aláírásra, akár csan úgy, a postai dolgozó is feljelenthetö.

2018. júl. 18. 13:14
 18/48 anonim ***** válasza:
1%
Én kamionosoként állandóan távol vagyok. Mennyi mindent aláírt már az asszony helyettem... Össze sem tudom számolni.
2018. júl. 18. 13:33
 19/48 anonim ***** válasza:
94%

Már leírták többen is, hogy más helyett aláírni bűncselekmény, akár meghatalmazásról, akár átvételi elismervényről van szó.

Csak egy plusz adalék: elvileg a "saját kézbe" megjelöléssel érkező levelet (vagy bármit) nem is adhatja oda a postás másnak, sem háznál, sem a helyi postahivatalban. Tehát az átadó ügyintéző is hibázott.

2018. júl. 18. 14:34
 20/48 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. júl. 18. 15:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!