Az alábbi leírás alapján ki vagyok zárva az örökségből?
Sajnos nem értek az efféle dolgokhoz. Apám megtette...tulajdonosnak(?) a féltestvéremet, és már csak haszonélvező ott, ahol lakik.
Eredetileg az ingatlan fele volt az ő tulajdonában, a másik fele pedig a féltestvérem birtokában volt, de a Földhivatal adatai szerint apám már csak haszonélvező, a tulajdonjog (másik fele is) a féltestvéremé.
Ez azt jelenti, hogy ki vagyok zárva az örökségből?
Eladta vagy elajándékozta? Ajándékozásnál van egy olyan kitétel, hogy ha pár éven belül (asszem öt év) elhuny az ajándékozó, akkor az ajándék értéke beleszámít a hagyatékba, tehát a többiből kevesebbet kap a megajándékozott. Meg talán köteles részért is perelhető, ami nem egy olyan nagy rész.
Ha az apád később hal meg, akkor ajándékozás esetén is kikerül az örökségből az ingatlan; tehát nem örökölsz belőle.
Köszi az összes választ.
Éltében is rettentő keveset járult hozzá ahhoz, hogy ne kelljen nélkülöznünk, akkor holtában sem fog :)
Nem is az, hogy haragszom rá, inkabb csak szomorú vagyok, hogy ő az apám...
Azt, hogy ajándékozta, vagy eladta, nem tudom, de azt igen, hogy ha úgy alakul, én biztos nem akarok pereskedni, ott egye meg a fene ezt az ágat, ahol van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!