Hogyan lehet a legegyszerűbben tiltakozni az ellen hogy szervdonor legyek?
60.
Ó te szegény balga. Ez itt a GYK. Faludy meg Villon, ugyan, ki érti meg itt? Sajnos sokszor elkeserítően ostobák az emberek.
Én meg akkot írom egy olyan nyilatkozatot, hogy csak azok a cselekvőképes személyeknek adható bármelyik szervem, aki szintén hozzájárult, hogy az övéik adható legyen.
Na, ez egy korrekt megoldás a kérdezővel szemben is.
65-ös tudtommal arra nincs lehetőség, mert törvénybe ütközik
Egyébként engem elsősorban a félelem motivál hogy hagynak meghalni hogy szerveimet felhasználhassák ezért fogok tiltakozni elsősorban hogy szervdonor legyek illetve a hosszú oldalakon emlegetett önrendelkezési jog.
"elsősorban a félelem motivál hogy hagynak meghalni hogy szerveimet felhasználhassák"
Halott ember szerveit nem lehet felhasználni. Azt meg nem lehet irányítani, hogy egy újraélesztésnél agyhalott, de "működő" testet kapjanak.
67-es
Pont erről beszélek hogy hagyna meghalni az orvos(mégha meg is lehetne menteni), "úgyse lehet már megmenteni, szedjük ki a szerveit mielőtt beáll a halál"
Szóval nem akarom hogy beáldozzon egy orvos a szerveim miatt
"Egyébként engem elsősorban a félelem motivál hogy hagynak meghalni hogy szerveimet felhasználhassák ezért fogok tiltakozni elsősorban hogy szervdonor legyek"
Ennyi eszed van összesen. Többen levezették már, hogy ez nem így működik. Nagyon sok dolog szerencsés kombinációja szükséges ahhoz, hogy a szerveidet felhasználhassák. Nem fognak hagyni meghalni, épp ellenkezőleg, mindent meg fognak tenni, hogy élj - ha a szerveidre van szükség annál inkább - mert annál nagyobb az esély a szerveid felhasználására, ha téged a lehető legtovább tartanak életben. Épp az a lényeg, hogy a tested a lehető legjobb állapotban maradjon.
Tulajdonképpen a te érdeked is, hogy a szerveidet felhasználhassák adott esetben.
"illetve a hosszú oldalakon emlegetett önrendelkezési jog"
Igen, a vacak életedben itt akad végre egy lehetőség, hogy jól megmutasd. Mutasd meg.
69-es
Szerintem a te életed lehet vacak hogy képtelen vagy elfogadni az egyéni döntés jogát és felháborodottan fröcsögsz oldalak óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!