Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan lehet a legegyszerűbben...

Hogyan lehet a legegyszerűbben tiltakozni az ellen hogy szervdonor legyek?

Figyelt kérdés
Magyarországon mindenki szervdonornak minősül halál esetén, EZ FELHÁBORÍTÓ! Remélem van valami egyszerű módja a tiltakozásnak

2018. jún. 7. 20:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 anonim ***** válasza:
100%
Nem áll szándékomban megnyugtatni egy ekkora bunkót, mint a kérdező, bocs. Sajnos, ha odakerülne elém, kénytelen lennék ellátni, és még szervet is intézni neki olyasvalakitől, aki szerinte, ugyebár, nem normális, hogy nem tiltotta meg a donációt. Jogában áll rendelkezni a testéről halála után, de nem áll jogában senkit lebunkózni, sem megrágalmazni, és végképp nincs miért felháborodnia és fröcsögnie.
2018. jún. 8. 22:09
 62/79 anonim ***** válasza:
62%

60.

Ó te szegény balga. Ez itt a GYK. Faludy meg Villon, ugyan, ki érti meg itt? Sajnos sokszor elkeserítően ostobák az emberek.

2018. jún. 8. 22:11
 63/79 anonim ***** válasza:
62%
igen 62, meg is sértődtem, hogy lepontyozták :(
2018. jún. 8. 22:18
 64/79 anonim ***** válasza:
62%
Nyugi, én felpontoztam, ha ez vigasztal. Villont egyébként eredetiben olvastam, bár megszenvedtem a régies nyelvvel.:-)
2018. jún. 8. 22:29
 65/79 anonim ***** válasza:
100%

Én meg akkot írom egy olyan nyilatkozatot, hogy csak azok a cselekvőképes személyeknek adható bármelyik szervem, aki szintén hozzájárult, hogy az övéik adható legyen.

Na, ez egy korrekt megoldás a kérdezővel szemben is.

2018. jún. 10. 13:57
 66/79 A kérdező kommentje:

65-ös tudtommal arra nincs lehetőség, mert törvénybe ütközik

Egyébként engem elsősorban a félelem motivál hogy hagynak meghalni hogy szerveimet felhasználhassák ezért fogok tiltakozni elsősorban hogy szervdonor legyek illetve a hosszú oldalakon emlegetett önrendelkezési jog.

2018. jún. 10. 18:11
 67/79 Andizsuzsi ***** válasza:
72%

"elsősorban a félelem motivál hogy hagynak meghalni hogy szerveimet felhasználhassák"

Halott ember szerveit nem lehet felhasználni. Azt meg nem lehet irányítani, hogy egy újraélesztésnél agyhalott, de "működő" testet kapjanak.

2018. jún. 10. 18:20
 68/79 A kérdező kommentje:

67-es

Pont erről beszélek hogy hagyna meghalni az orvos(mégha meg is lehetne menteni), "úgyse lehet már megmenteni, szedjük ki a szerveit mielőtt beáll a halál"

Szóval nem akarom hogy beáldozzon egy orvos a szerveim miatt

2018. jún. 10. 18:36
 69/79 anonim ***** válasza:
79%

"Egyébként engem elsősorban a félelem motivál hogy hagynak meghalni hogy szerveimet felhasználhassák ezért fogok tiltakozni elsősorban hogy szervdonor legyek"

Ennyi eszed van összesen. Többen levezették már, hogy ez nem így működik. Nagyon sok dolog szerencsés kombinációja szükséges ahhoz, hogy a szerveidet felhasználhassák. Nem fognak hagyni meghalni, épp ellenkezőleg, mindent meg fognak tenni, hogy élj - ha a szerveidre van szükség annál inkább - mert annál nagyobb az esély a szerveid felhasználására, ha téged a lehető legtovább tartanak életben. Épp az a lényeg, hogy a tested a lehető legjobb állapotban maradjon.

Tulajdonképpen a te érdeked is, hogy a szerveidet felhasználhassák adott esetben.

"illetve a hosszú oldalakon emlegetett önrendelkezési jog"

Igen, a vacak életedben itt akad végre egy lehetőség, hogy jól megmutasd. Mutasd meg.

2018. jún. 10. 18:40
 70/79 A kérdező kommentje:

69-es

Szerintem a te életed lehet vacak hogy képtelen vagy elfogadni az egyéni döntés jogát és felháborodottan fröcsögsz oldalak óta.

2018. jún. 10. 18:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!