Hogyan lehet a legegyszerűbben tiltakozni az ellen hogy szervdonor legyek?
51.
Ráférne a pofádra. Elhiszem neked.
"ne normális embereknek kelljen külön utánajárni ha ebből nem kérnek.2
A bekrepálásod utáni szervdonáció megtagadása nem a normalitás ismérve.
2Másrészt tudtommal a pénzesebbek pioritást élveznek...szóval más a szerveiden nyerészkedik"
Figyelj, te p¤cs: jogodban áll hülyének lenni, jogodban áll a döglött testedről még életedben rendelkezni - az viszont NEM, hogy a saját idiótaságodat nálad sokkal különb emberek rágalmazásával próbáld megmagyarázni.
54.
Most mit csodálkozol? Társadalomban élünk. Élünk - és meghalunk. Nehéz vele szembenézni, hogy az életünk véges.
Képzeld vannak emberek, akik felülemelkednek az iszonyú fájdalmukon - hiszen egészséges szervet kivenni többségében fiatal, balesetben elhunyt emberekből lehet - és segítenek másokon, szeretteik vagy saját maguk szervei segítségével másokon, nagyon beteg embereken, akik évek óta a halálos ítélet birtokában élnek, gépek segítségével, dialízissel, hosszú várólistán a nevük. Aztán ott vannak az orvosok, akik komoly felelősséget vállalnak egy ilyen műtéttel, a hozzátartozók, akik reményt kapnak, az elhunyt hozzátartozói, akik egy kevés megnyugvást, vigasztalást, hogy szerettük így - vagy úgy, de más testében tovább él, halálában is segít.
De te elutasítod ezt, nem akarsz részt venni benne, holott neked semmibe nem kerül, és még azt is bevallod: te bizony elfogadnád a szervet.
És még te vagy felháborodva. Nem szégyelled magad? Gondolom nem.
szerintem Andizsuzsi adott megnyugtató választ a kérdezőnek.
egy kicsit továbbgondolva a problémát:
"Társadalomban élünk. Élünk - és meghalunk. Nehéz vele szembenézni, hogy az életünk véges."
Engedtessék meg, hogy ide idézzem Faludy zseniális Villon parafrázisát: Haláltánc.
itt a teljes:
és itt egy 2 részlet, ami mindig megkönnyeztet:
Tüzénél állt az Alkimista,
s óráját nézte, mely lejárt.
"Isten vagy ördög: egy napot még,
amíg megoldom a talányt,
a végső, nagy talányt, amerre
görebjeimnek ezre vitt,
csak egy napot, mert megfejtem,
megfejtem holnap alkonyig."
"Nem fejted" - szólt a hang- "nem fejted"
s vállára vette jéghideg
kezét, míg felrobbant a lombik:
"Aludni mégy most, mint a töbiek.
- A Titkot űztük mindahányan,
s az évek szálltak, mint a percek,
véred kiontott harmatával
irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!
...
A vén Paraszt már tudta s várta
alkonytájt kinn az udvaron:
"Görnyedt testünknek nincsen ára,
s úgy halunk meg, mnt a barom.
Kaszás testvér! Sovány a földünk!
könyörgöm: egyet tégy nekem:
ha elviszel, szórd szét trágyának
testemet kinn a réteken!"
Ő rábólintott s vitte lassan,
s úgy szórta, szórta, szórta szét,
mint magvető keze a búzát,
vagy pipacsot az őszi szél.
- A földbe térünk mindahányan,
s az évek szállnak, mint a percek,
véred kiontott harmatával
irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!